Убийството на журналистите засилва натиска върху Башар Асад

  • 23 февруари 2012 07:09

  • 611
  • 0
Убийството на журналистите засилва натиска върху Башар Асад
©

Смъртта на дългогодишния кореспондент на вестник „Сънди Таймс” Мери Колвин и на френския фотограф Реми Ошлик на фона на растящия брой на цивилните жертви в Сирия възобнови призивите за сваляне на режима на президента Башар Асад, пише „Гардиън”.

Смъртта на журналистите бе в деня, когато според местни активисти са убити общо 80 души в обсадения район Баба Амр на град Хомс, който се обстрелва ежедневно от сирийската армия вече в продължение на три седмици.

Френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в определи смъртта на журналистите като "политическо убийство" и заяви, че е дошъл краят на ерата на Асад.

"Стига толкова. Този режим трябва да си ходи и няма причина сирийците да не живеят живота си и да не избират свободно своята съдба. Ако журналистите не бяха там, клането щеше да бъде много по-жестоко”, подчерта френският лидер.

Британският външен министър Уилям Хейг от своя страна заяви, че смъртта им е "страшно напомняне за страданията на сирийците, множество от които загиват всеки ден". Той допълни: "Мери и Реми загинаха, съобщавайки ни истината за това какво се случва с хората в Хомс”.

Последвайте канала на

Весела Найденова
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини