Филип Киркоров: Не съм крал български песни

  • 22 февруари 2012 13:06

  • 2140
  • 2
Филип Киркоров: Не съм крал български песни
©

Филип Киркоров отрече обвиненията на българските композитори за нарушаване на авторското право, предаде ИТАР-ТАСС.

Българските музиканти Александр Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев заведоха иск срещу родената във Варна звезда на руската естрада за използване на музиката без разрешението на авторите и без да плати хонорари за правата. Спорът е започнал около четири песни "Плюс и минус" (Савелиев), "Детски спомен" (Пенев), "Изповед" (Пеев) и "Звездна фантазия" (Андреев). "Песните в продължение на години се изпълняват от певеца без разрешение от авторите им, както на концерти, така и и на дискове с много добър тираж", каза представителят на организацията "Европейско общество за на правата на човека " Чавдар Гагов.

"Дори не познавам лично тези композитори", отбеляза Киркоров. От пресслужбата на певеца обясниха, че той повече от 20 години не пее песни на тези творци. "За отчисленията от дисковете, с това трябва да се занимава звукозаписната компания и Филип Киркоров няма нищо общо със случая", пише в съобщението, цитирано от руската медия.

"Филип Киркоров никога не е имал проблеми с авторите, сред които има много известни композитори и поети. Това може да бъде потвърдено от един от най-известните композитори в България Тончо Русев, който е за Филип "Ти, ти, ти". Прессекретарят на певеца Олга Алексеева е учудена от факта, че искът е заведен месеци преди лятното турне на Филип Киркоров в България.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2140 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kodjaba6eva

2012.02.25 | 05:03

2
e ako stane taka pak niamam dumi.az go 4akam s netarpenie da doide.6te im se ne vidi na al4nite ,da si napi6at ne6to i davidim koi 6te im go kupi 4e da im go ispee na tezi.mai te triabva da mu dadat niakoi lev.
Петър Иванов

2012.02.25 | 04:57

1
Ха-ха, сега ще се окаже,че ще отменят турнето,ако почнат да се заяждат. Чакайте го после пак....

Добави коментар

Водещи новини