Сайтът на италианското правителство се срина

  • 21 февруари 2012 14:45

  • 724
  • 0
Сайтът на италианското правителство се срина
© gettyimages

Сайтът на италианското правителство се претовари днес и стана недостъпен, след като много хора се опитаха да се информират за доходите на министрите от кабинета, качени онлайн като част от политиката на прозрачност на премиера Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна, предаде ДПА.

Монти иска да разсее впечатлението, че министрите и държавните служители са "привилегирована каста" след въвеждането на мерки за финансова дисциплина и на по-високи данъци. Няколко часа след като доходите на неколцина от министрите бяха качени, сайтът www.governo.it стана недостъпен заради претоварване. По предварителна информация министърът на икономическото развитие, транспорта и инфраструктурата Корадо Пасера, бивш банкер, е декларирал за миналата година най-високите доходи - 3,5 милиона евро. Пасера, който през ноември подаде оставка като изпълнителен директор на една от най-големите банки в Италия - Интеса Санпаоло, ще получава като министър годишна заплата от 220 хиляди евро, според данните в сайта.
Бивш еврокомисар, Монти беше назначен през ноември начело на правителство от технократи със задачата да предотврати обявяването на неплатежоспособност от Италия заради държавния дълг, припомня ДПА.

Последвайте канала на

БТА
724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини