Борисов на откриването на завода „Литекс Моторс": Много съм щастлив

  • 21 февруари 2012 14:41

  • 2943
  • 5
Борисов на откриването на завода „Литекс Моторс": Много съм щастлив
©

Премиерът Бойко Борисов официално откри завода за производство на автомобили Great Wall в ловешкото село Баховица.

Заедно с Борисов, лентата прерязаха собственикът на „Литекс” Гриша Ганчев и президентът и изпълнителен директор на Great Wall Motor Ван Фън Йн.

След официалното откриване пред публиката бе представен първият произведен в България автомобил на Great Wall - моделът Voleex C10.

"Всички сме доволни, че в България ще има производство на автомобили", заяви премиерът. „Дошли са инвеститори, наши много добри приятели, спомням си разговора си с премиера на Китай, в който договорихме, в рамките на тази и другата година поне милиард китайски инвестиции да дойдат в България”, посочи Борисов.

По думите му, днешното откриване на този завод е една стъпка в тази посока. Министър-председателят посочи, че е много щастлив когато открива завод, в който ще работят млади българи. Според Борисов местната власт трябва да е доволна, че ще има работни места, ще има възможности за развитие на тези хора, както и българските институции и потребители, които ще имат възможност да ползват евтини автомобили родно производство.

„Не мога да не се радвам, че и произведената тук продукция има лиценз за Европа. Защото на всеки изнесен автомобил държавата също печели. Затова тези инвеститори са добре дошли в България. Това, което от нас се искаше - да построим пътя и администрацията да помага бързо да става, сме го направили. Сега ни остава още един ангажимент – да направим и църквата в с. Баховица. Аз не съм забравил за този ангажимент”, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2943 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
.

2012.02.21 | 22:29

5
Браво! Продължавайте в същия дух
читател

2012.02.21 | 19:06

4
той големи л...а яде срещу комунистите, но пак те идват да правят инвестиции в БГ и да подпомагат българската икономика.Защо не дойдат от евросъюза да правят инвестиции - защото им е все тая за нас
glupav selenin

2012.02.21 | 18:07

3
bravo pak az ..az ..az .. az .go napravih.... ama kak .. dogovora e ot 6 godini stroise 2- 3 godini...e kak pak ti be boyko ...nedey taka ce stavaş smeşen ...ti tuk nemaş i iiiiiiiii..

2012.02.21 | 16:41

1
samo 4e nqma ot love4 rabotnici
.

2012.02.21 | 16:41

2
почнахме с глупостите вече..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини