Северна Корея заплаши с нападение Юга

  • 19 февруари 2012 14:58

  • 1542
  • 1
Северна Корея заплаши с нападение Юга
©

Северна Корея обвини Южна Корея, че планира бойни учения край морската граница между двете държави и я заплаши с нападение, съобщи Ройтерс.

Държавната агенция КCNA цитира изявление на  армията на Севера, в което се посочва, че Югът ще проведе артилерийски стрелби с бойни снаряди на пет острова в Жълто море.

В съобщението се отправя предупреждение към населението на петте острова да се евакуират преди началото на стрелбите, които са планирани за понеделник и се очаква да продължат пет дни.

Това е безразсъдна военна провокация и Северът ще нанесе безмилостни удари, ако ученията се състоят, предупреждават властите в Северна Котея.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1542 1

Коментари 1

Добави коментар
Kangal

2012.02.20 | 08:55

1
А бе бутат се между шамарите северно корейските динозаври, и накрая ще бъдат напляскани като махленски хулигани, от по големите батковци. Къде са тръгнали тези малоумници с архаичните си музейни експонати, да се мерят с наистина високо-технологичната южно корейска армия. При едно нападение от страна на северна корея, тази комунистическа смешна държава, ще изяде тупалките много здраво. За това да си налягат дрипите майни, че това не е 1955 г. а е 2012 г. и обстоятелствата са коренно различни от отгава до сега.

Добави коментар

Водещи новини