Димо Гяуров: Шефовете в Здравната каса са взели лъвския пай от бонусите

  • 17 февруари 2012 14:45

  • 1795
  • 2
Димо Гяуров: Шефовете в Здравната каса са взели лъвския пай от бонусите
©

Не съм никак изненадан от оставката на Нели Нешева. Не е редно да бъда удовлетворен или неудовлетворен, важното е, че поведението на управителя на НЗОК през последните месеци и година е било безобразно, разпределяйки несправедливо тези бонуси. Поведението на Нели Нешева в последните няколко дни е повече от скандално.

Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Синята коалиция Димо Гяуров, който в сряда изнесе информацията, че управителят на НЗОК д-р Нели Нешева е получавала допълнителни парични бонуси в голям размер.

Той добави, че е склонен да се извини, ако има математическа грешка. "Не знам колко е сумата и никой, според мен, до момента няма истинската информация, тъй като първоначално тя отрече да е получавала каквито и да е суми, на другия ден се заговори за 12 000 лв. и после за 13 000 лв., сега май се оказва, че са над 14 000 лв. Аз не знам колко са", каза Гяуров.

"Няма нищо лошо - работещите във всяка една система, които са положили извънреден труд или прекомерни усилия, да получат възнаграждения за тези свои усилия. Въпросът е, че от вчера ми звънят представители на районните здравни каси, които твърдят, че са вземали по 200, по 300 лв., което е смешно на целия този общ фон от 4 000 000 лв. Оказва се, че всъщност ръководството е разпределило лъвски пай. Това е неморално. Още по-неморалното е, че управителят на НЗОК, с нарочен текст в методиката, разпределя за себе си и за подуправителя 1.5% от общата сума”, категоричен е Димо Гяуров.

Той припомни твърденията на здравния министър, че 5 000 000 лв. са били насочени към към Спешна помощ. "Много хора от Спешната помощ, от цялата страна, не са получили и стотинка – пловдивчани, плевенчани, врачани, и твърдят, че не са получили и стотинка. Варненци твърдят, че са получили по 16 лв. Или министърът не е наясно, или целенасочено заблуждава обществеността", каза още Димо Гяуров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
grajdanin

2012.02.21 | 22:27

2
nyamam dumi,poredniya gaf,a naroda kakvo da pravi s 200lv zaplata,BEZSRAMNICIIIIIIIIIIIIIIII
Димо Гяуров е травестит

2012.02.19 | 22:15

1
Този педал , октомври на изборите във Варна скачаше да беснее срещу симпатизанти на БСП . Маймуна се излагаше като олигофрен ,даеба позорния ти депутат

Добави коментар

Водещи новини