Биопродуктите ни са безопасни

  • 07 юни 2011 11:41

  • 732
  • 0
Биопродуктите ни са безопасни
© Булфото

От сдружението припомнят, че последните данни от Германия окончателно са опровергали съмненията за опасни биокраставици като причинители на заболяванията през последния месец.

Може да се предполага, че най-вероятно става въпрос за замърсяване при обработката, транспорта или опаковането на хранителни продукти, се посочва в текста.

Българското биоземеделие търпи сериозни щети от манипулативната информация за биокраставици - причинители на смъртоносна инфекция, тъй като страната ни е най-големите производител на биокраставици в ЕС, пише в пресинформацията.

Във връзка с появили се спекулации за етикетирането на биопродуктите в България, от сдружението са категорични, че у нас те преминават през система за сертификация и последващ контрол и по този начин отговарят на изискванията на Европейската комисия.

Логото на биопродуктите е стандартизирано, а задължителният съпътстващ код дава допълнителна информация за произхода и сертифициращия орган, обясняват от сдружението. Понятията "еко", "био" и "органик" са защитени от закона и могат да се използват само при наличие на сертификат, се подчертава в съобщението.

Последвайте канала на

БТА
732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини