Силвио Берлускони: Съдът ме тормози

  • 16 февруари 2012 15:13

  • 784
  • 0
Силвио Берлускони: Съдът ме тормози
© gettyimages

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 отправи нападки срещу италианските магистрати в съдебен тормоз, след като вчера милански прокурор поика той да получи 5 години затвор по делото "Милс", предаде АФП.

"Това е съдебен тормоз, операция по оклеветяването ми, която превърна съда в Милано в специален трибунал за елиминирането на Берлускони от политиката и за унищожаването му като личност" , заяви Берлускони по телефона пред италианската телевизия Канале чинкуе, която е част от медийната му империя. "Съдът прие само свидетелите на обвинението и отхвърли тези на защитата. По-лошо правосъдие от това няма", възмути се бившият премиер. "Към мен се отнесоха като към престъпник", допълни той и подчерта, че става дума за скалъпени обвинения. Берлускони е обвинен, че е платил 600 000 долара на бившия си британски адвокат Дейвид Милс, за да лъжествидетелства в негова полза по други дела срещу него, гледани през 90-те години на миналия век.

Берлускони от години обвинява магистратите от левицата, които той нарича червените тоги, че искат да го изгонят от италианската политическа сцена чрез скалъпени дела срещу него.

Последвайте канала на

БТА
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини