Нели Нешева след 13 бона бонус : Моят труд си има цена, няма да върна парите! (видео)

  • 16 февруари 2012 11:06

  • 31135
  • 129
Нели Нешева след 13 бона бонус : Моят труд си има цена, няма да върна парите! (видео)
© Булфото

Създадохме ритмично заплащане на средствата за болнична помощ – за цялата година имаме оплаквания само от две каси за недостиг на направления в доболничната помощ. Това заяви управителят на НЗОК Нели Нешева.

Успокоихме системата, тъй като приложихме нова методика, която е по-гъвкава. Ръководителите на лечебните заведения преценяват с какви средства разполагат и могат сами да управляват тези средства. Нямаше болница, която в края на годината не е получила последното плащане, по същия начин стои въпроса и по отношение на аптеките. Това е положителната новина, която трябва да чуят пациентите. НЗОК претендира за стабилност. Заварихме разнебитена система, която всеки очакваше да рухне. Никой не очакваше ние да разплатим всички средства. Лекари в районните каси работят с 400 – 500 лв заплата. Ние не сме държавно ведомство, а финансова институция, която носи отговорността за 3 млрд.лв, подчерта Нешева.

Има финансова криза, както и крещяща нужда от реформа. Нежеланието всички да се обединим и да работим за преодоляване на тази криза е причина за атаките с разгласената информация за бонусите. Как хората да бъдат лоялни и коректни, защо не искаме да оценяваме достойно нашите служители, възмути се управителят на НЗОК. Защо трябва да сме лицемерни и да кажем, че 400 лв на един лекар в РЗОК са достатъчни. След като успокоихме системата станахме неудобни, заподозря Нешева.

Средствата за допълнително материално стимулиране са в две пера – икономии на Фонд "Работна заплата", а другото е по Закона за здравното осигуряване, което дава право на служителите да получат до 25% от контролните дейности. За първи път 8,8 млн лв от административните разходи и икономиите бяха преразпределени в здравноосигурителни плащания по-специално в болничната помощ. Това беше в края на 2010 г. и Надзорният съвет на касата ме подкрепи, припомни Нешева. 2011г. до юли месец системата започна да работи синхронно, защото положихме много усилия. Аз оценявам служителите и екипа си и оценявам моя труд и загубата на лично количество свободно време и здраве, тръгвала съм си в осем часа вечерта, каза управителят на НЗОК. "Когато един човек не може да оцени себе си, не може да иска обществото да го оцени. Когато не може да застане и защити хората си, той е лицемер. Ако не може да каже ,че иска достатъчно средства за колкото трябва да се оцени труда му и популист и очаква някой друг да му даде под масата. Моят труд има цена и съм го оценила сама. Работникът не може да получава по-малко от ръководителя", отсече Нели Нешева. Данъчна тайна са средствата, които всеки човек получава като възнаграждение. Получила съм 12 156 лв., или 13 500 лв. бруто, призна отново Нешева. Няма да върна парите, тъй като съм ги заслужила, отсече управителят на НЗОК.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
31135 129

Свързани новини

Коментари 129

Добави коментар
TASHAK BEY

2012.02.29 | 21:27

129
Бааах ти пачата нагла свинска! Нейният труд си имал цена,тая и 5лева не заслужава въобще не разбирам що за наглост е това?
Българин

2012.02.18 | 00:50

123
Не съм съгласен. Колко според вас трябва да взема лице, което отговаря за разпределението на 3 000 000 000 лева, 360-500 лева заплата? Някой изобщо направи ли си труда да изгледа цялото интервю. Истината е една засегна нечии корпоративни интереси и я хвърлиха на кучетата. В случая кучетата сте вие. Не съм съгласен в една държава лекаря да е докаран до ръба на оцеляването и да му се иска сметка за 1000 лева на месец, които съм сигурен, че ги е заслужил. ДА разкъсайте всички които са корумпирани и некадърни, не закачайте онези които са избрали да останат тук и да ни лекуват. Европа ги очаква и то със пъти по големи заплати. Ще тръгнат можещи и знаещите. Тук ще останат идеалистите и некадърниците и тогава Господ да ни е на помощ.
ttt

2012.02.25 | 11:24

128
Господине,те кадърните лекари и в България взимат добри пари....един от най-известните кардиолози в Бг взима 50 бона месечна заплата.Пък точно НЕкадърните бягат в чужбина да се мъчат да се доказват там.И 130 Е ПРАВ - там няма не искам,бачкат,та им се скъсват задниците,няма кражби,няма дявол....
луд за връзване

2012.02.18 | 00:24

115
Ами заминавайте. Ако мислите, че в Европа някой ще ви разреши така безочливо да крадете пари от "здравната каца", че ще си отчитате профилактични прегледи, без да сте виждали очите на пациента, да си измисляте "здравни пътеки", които водят единствено до рая, ако мислите, че в Европа плащат на хора, които убиват по 10 човека на ден - пътувайте, защо стоите тука. В България здравеопазване няма, има опазване от здраве. да си българин отдавна не е националност, а диагноза благодарение на такива специалисти с такова самочувствие и самооценка на работата като на госпожата горе.
Нелиту Нешева

2012.02.25 | 11:23

127
Нямам намерението да връщам нищо защото ако знаете колко свирки съм извъртяла за да ме сложат на този пост,чак джуките ми се надуха, а да не говориме че за това време успях да наддам 18 кила живо тегло само от естественият продукт на aеякулацията.
paco

2012.02.22 | 17:06

126
Майка и да еба на таз свиня, мале като й прегледах снимките и това че си е заслужила парите така се изнервих.Като е толкова грамотна и квалифицирана да иде да работни в неква частна фирма и да чака бонуси прасето- мамицата й глупава недоносена Никой от управляващите не заслужават бонуси,ОК нека земат но да са направили нещо не само да крадат
akters

2012.02.22 | 17:06

125
Всеки труд си има цена. Омразата ни е продукт на масово оглупяване. Оставете я женицата - МОГЛА - НАГРАБИЛА. Трябва да се промени схемата - например: осигуряваш се само ако си доволен от начина, по който се грижат за теб да не се гътнеш: по-добра грижа - по-големи вноски, оставили са те да се гътнеш - обезщетение за децата ти. Тогава ИМА ЧЕСТНА СДЕЛКА между теб и държавата: даваш едни пари и получаваш срещу тях каквото ти е в договорните условия. Сега е обратното - ТРЯБВА ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ПРЕДИ ДА СИ СЕ ГЪТНАЛ, защото иначе няма откъде да нахапят бонусите. Пък след като си си давал парите под формата на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ незнамкаквоси - кой го е грижа дали ще се гътнеш, твой си проблем, ПЛАЩАЙ, за да живееш. И най-страшното е когато става дума за ЛИПСВАЩИ СРЕДСТВА В ЕДНА КАСА, КОЯТО ТРЯБВА ДА СПАСИ ДЕТЕТО ТИ, И ВИЖДАШ КАК НЯКОЙ СЕ Е ОЯЛ ДО СВИНСТВО, А ДЕТЕТО ТИ БЕРЕ ДУША. Самата структура и съществуването й е порочно. Нека гражданинът САМ ДА РЕШАВА дали да сключи сделка с държавата си относно СОБСТВЕНОТО си здраве, или да предпочете например "Граве" (Швейцария).

2012.02.22 | 17:06

124
i 20 000 лв да вземат заплати пак ще вземат подкупи, затова са дебели и мазни свине
atanasov

2012.02.18 | 00:31

122
Интересното в случия че когато Масларова присвой 11 милиона и бог знай още колко, което е 916 пъти повече от 12000, българският народ имаше по малък проблем от колкото сега Моето лично мнение че тези който присвояват милиони нямат нужда да си пишат някакви смешни бонуси и да дразнят народа вие преценете кое е по изгодно за България да си пишеш 12000 бонус или да откраднеш 11 милиона
agabaga

2012.02.18 | 00:31

121
Още не са ми изплатени болничните от началото на януари. Без коментар за работата на този киликанзер.
Dani

2012.02.18 | 00:31

120
Аз предлагам на тая овца да си смени името на Печели Келешева например -мноо ще и ходи.Или Забели Почешева:)
Бургас

2012.02.18 | 00:31

119
Свиньо долна,сещаш ли се,че с тези пари си ощетила някое умиращо болно дете,което се е нуждаело от лечение???Господ ще те накаже,мръсницо,дано ти се затъкнат и да не ги изхарчиш за нищо хубаво!

Добави коментар

Водещи новини