204 сгради са пострадали от водното бедствие в Свиленград

  • 15 февруари 2012 19:43

  • 706
  • 0
204 сгради са пострадали от водното бедствие в Свиленград
© Булфото

203 къщи и сградата на църквата „Живоприемний източник", която се намира в кв. „Гебран" в Свиленград, са пострадали от водното бедствие, сполетяло града през миналата седмица.

Данните бяха оповестени от председателя на комисията за оглед и оценка на щетите от наводнението инж. Иванка Димитрова, която запозна общинските съветници с резултатите от проверките.

В 10 жилищни имота са констатирани по-сериозни конструктивни щети - срутени са стени, пропаднали са покриви. В останалите преобладават повредени подови настилки, изкъртени мазилки, напукани стени. Комисията е направила замервания и в момента довършва изчисляването на пораженията в засегнатите жилища.

Събират се необходимите документи за собственост, декларации за основно жилище, също така без такса, за сметка на общината се извършват данъчни оценки на имотите. Всички тези документи и изчислените загуби ще бъдат внесени в понеделник в Комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Министерски съвет, която ще възстанови щетите по сградите.

Последвайте канала на

Весела Найденова
706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини