Изпращат български ученици в космическия център Space Camp на NASA в Турция

  • 15 февруари 2012 14:35

  • 2795
  • 2
Изпращат български ученици в космическия център Space Camp на NASA в Турция
©

За осма поредна година български ученици ще имат възможност да се обучават в научно-образователния космически център на НАСА - Space Camp Turkey - в Измир, Турция.

Това е един от трите обучителни центъра на американската космическа агенция в света. Той работи по програми, разработени от американските космически специалисти и разполага с реплика на космическа совалка, в която се симулират реални условия на подготовка и осъществяване на космически полет. Всяка година участието на българските ученици се осъществява от компанията за мултимедийни продукти за образование Сирма Медия АД, съвместно с Център за творческо обучение. Центърът е официален представител на Space Camp за България.

През 2012 г. в Space Camp ще участват 40 младежи и 6 учители, подкрепени от Сирма Медия и ЦТО. До края на март 2012 г. се провежда конкурс за номиниране на осем стипендианти. Повече информация е достъпна на адрес: https://cct.bg/index.php?m=2&pm=201

Научно-образователните програми са със седем дневна продължителност, провеждат се през лятото и в тях могат да участват младежи от 9 до 16 годишна възраст с познания по английски език и интереси в областта на науката и технологиите. Досега със съдействието на Сирма Медия и Центъра за творческо обучение в програмите на Space Camp Turkey са участвали над 120 български ученици и десетки учители.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dedo

2014.08.12 | 20:52

2
чудесна новина
еди

2013.12.15 | 15:58

1
браво,това би било чудесно за децата

Добави коментар

Водещи новини