Фандъкова укрепва речните диги с 15 000 чувала пясък

  • 14 февруари 2012 18:08

  • 851
  • 2
Фандъкова укрепва речните диги с 15 000 чувала пясък
©

Язовирите в Столична община са запълнени наполовина и затова в момента няма няма язовир, който да е в критично състояние. Това съобщи столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при посещение на критичните участъци от р. „Какач" при ул. „Ломско шосе". Възможно е обаче ситуацията да се промени с топенето на снега.

Нивата на язовирите и реките в София са под ежедневно наблюдение от оперативен щаб за ограничаване на последиците от наводнения, съобщи още кметът. Опасностите идват от обилните снеговалежи и очакваното рязко затопляне.

Към момента са почистени над 400 шахти и оттоци в центъра на София, подлезите и в ниските места на града. Почистено е и съоръжението на Централна гара. Районните кметове имат ангажимент да наблюдават за критични и рискови участъци.

Фандъкова сподели още, че общината разполага с 15 000 чувала за пясък, които се раздават по заявка от районните кметове. Чувалите са осигурени от Гражданска защита и ще се използват за укрепване на диги на реки при възникване на критични ситуации. Столична община приема заявки от районните администрации и за осигуряване на пясък.

52 км участъци от речни корита са били почистени през миналата година в Столичната община. За аварийните работи има предвиден бюджет за превенция и реакция при кризи, който е в размер на 600 000 лева, но участъците от река Какач се чистят безплатно от строителни фирми - доброволци.

По повод срутилия се павилион в района на НДК, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира, че е глобата за собственици или наематели на сгради и други обекти, които не са ги почистили от ледените висулки или снега в прилежащите тротоари, е до 5000 лева. Тя уточни, че павилионът е бил празен и няма щети, но отговорността е на собственика. Кметът каза още, че е възложила на всички общински пазари в София да вземат подобни мерки.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
851 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Окупирай България

2012.02.17 | 21:40

2
България, зимата на 2012 г.: майките и бащите ни се убиват от работа да нахранят децата си, бабите и дядовците ни живеят в студ и нищета с пенсии от по 150 лв. на месец. Братята и сестрите ни се блъскат за все по-малко пари, които едвам стигат за храна, кафе и пътни. Приятели се виждат все по-рядко заради скъпия транспорт, ученици и студенти пропускат занятия. Топлофикация и енерго рекетират гражданите, въпреки полярните температури оставят на студено и тъмно стотици семейства заради неплатени сметки. Промити мозъци псуват съседите си, обвиняват ги за положението .. Депутати вдигат заплатите си, купуват си нови лимузини. Банките печелят още повече въпреки "кризата". Министри нарушават законите и забравената конституция ежедневно. Медиите легитимират действията им, съдии и прокурори реват, че са безсилни. Илюзията, че живеем в демократична и правова държава става все по-трудна за поддържане. През пукнатините и капят черни капки народна кръв. Време е да надигнем главите си от догмите, предубежденията, насадената от телевизиите апатия, омразата и малодушието и да намерим мъничко кураж да се преборим. Иначе сме загубени. Ние и родината ни отиваме по дяволите, приятели, осъзнайте го!

2012.02.15 | 06:15

1
WELL SAID ! you hit the nail right on the head !

Добави коментар

Водещи новини