Пуснаха влаковете за Силистра

  • 14 февруари 2012 09:03

  • 2021
  • 0
Пуснаха влаковете за Силистра
© Булфото

Движението на влаковете до Силистра се възобновява от тази вечер, съобщиха от железопътната гара в града.

Осем дни този район на страната бе без железопътен транспорт, след като два локомотива и мотриса "Дезиро" заседнаха в преспа по линията между Силистра и Алфатар. Машините са изтеглени и трасето е почистено. Тази вечер в 23.40 часа се очаква да пристигне влак от Самуил.

Главните пътища от Силистра за съседните области са проходими при зимни условия. Автобуси пътуват до всички съседни области. Няма автобуси за Тутракан по маршрута през гр. Главиница и за селата Поляна, Попина и Гарван.

Тази нощ се е налагало да бъдат изтегляни заседнали в снега автомобили в района на селата Любен и Кайнарджа и по пътя за Русе.

Превантивно в болниците в Силистра, Дулово и Тутракан вече са настанени жени, които трябва да родят в близките дни. До сряда включително учебни занятия няма да има и в седемте общини на област Силистра.

През три часа се измерва нивото на Дунав край Силистра заради опасност от резки промени, след като реката замръзна, показва справка от местното представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по реката. Засега няма рязко покачване на водата.

Полицейски патрули охраняват крайбрежието заради опасността от инциденти в реката, след като тя замръзна. Със сигнални ленти са маркирани бреговите участъци без парапети.

Наблюдават се и деветте потенциално опасни язовири в Силистренска област. Засега не се съобщава за опасност да възникне критична обстановка.

Последвайте канала на

2021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини