Изпуска се вода от три големи язовира на територията на област Бургас

  • 11 февруари 2012 15:50

  • 1686
  • 2
Изпуска се вода от три големи язовира на територията на област Бургас
© Интернет

Трите големи язовира в Бургаска област „Ясна поляна”, „Камчия” и „Ново Паничарево”, които са в управление на ВиК, са под денонощна охрана, контролирано се изпуска вода от тях и няма никакви проблеми.

Това каза областният управител на Бургас Константин Гребенаров.

„За деветте язовира, които се стопанисват от „Напоителни системи”, всеки ден получавам информация за тяхното ниво. В тях се поддържа обем между половина и една трета свободен обем, който е в състояние да поеме евентуално новото снеготопене”, допълни той.

На кметовете от областта е наредено да обходят и опишат какви язовири стопанисват и какво е тяхното състояние. Към момента все още се получава информация. От половината общини вече е съобщено, че язовирите се поддържат нормално и няма критични водоеми. В началото на следващата седмица ще има вече и обобщена информация, допълни областният управител.

Реките и деретата в областта също се следят. „Имаме получена информация, че всички са в нормално състояние. Някъде има запушване, замърсяване на деретата на реките, но не е опасно. Единствено имаше вероятност от преливане на река Ахелой”, посочи той. Тогава от Басейнова дирекция са спрели контролираното източване на язовир Ахелой и след като ситуацията се е нормализирала, то е било започнато отново.
 

Последвайте канала на

1686 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Компост за политици

2012.02.12 | 09:45

1
ГЕРБАРИ, каквото и да изпускате, вашата работа е спукана! Вие сте едни фалщиви, долни и невежи мерзавци! Вашата фалшивост ще затрупа само и единствено ВАС! УМРЕТЕ ВЪВ ВАШИТЕ ЛАЙНА - не ми е жал, ЗАЩОТО СТЕ ФАЛШИВИ!

2012.02.12 | 11:24

2
Следващия път под име напиши - От тъпак за тъпаци.

Добави коментар

Водещи новини