НАТО няма да се намесва в Сирия

  • 10 февруари 2012 11:43

  • 734
  • 1
НАТО няма да се намесва в Сирия
©

НАТО няма намерение да се намесва във въоръжения конфликт в Сирия, предаде РИА Новости, като цитира генералния секретар на Алианса Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във.

"Сирия не е включена в нашия дневен ред. В същото време обаче ние много внимателно ситуацията в страната", допълни ръководителят на Северноатлантическия пакт. Той призова властите в Дамаск да се вслушат в исканията на народа и да и изпълни. Датският политик осъди насилието срещу мирни граждани. Малко след изявата на Расмусен председателят на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин обяви, че е готов да изпрати депутати в размирната страна.

Междувременно АФП съобщи, че верни на президента на Сирия Башар Асад части атакуват размирния град Хомс. По данни на опозицията армията е превзела квартал в един от центровете на опозицията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1234

2012.02.12 | 13:43

1
Напротив, в дневния ви ред е. А следващата стъпка е Иран. Ама ядец - Русия, Китай и Индия ви показаха среден пръст. Така че - защо се отказвате, намесете се в Сирия, тъкмо ще приключим по-бързо с Вас. И няма да е лошо да покажете доклада на Арабската Лига, в който пише, че терористични групи нападат цивилното население и правителствените части, а те от своя страна отвръщат на огъня. Много неприятна новина, сигурно затова я няма по медиите.

Добави коментар

Водещи новини