Отново спряхме износа на ток

  • 10 февруари 2012 07:23

  • 1019
  • 2
Отново спряхме износа на ток
© Булфото

Износът на ток бе спрян в 1.00 часа тази нощ. Причината е продължаващата тежка зимна обстановка в страната, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Средно на час не достигат по 400 мегавата електроенергия. В момента са активирани всички налични мощности, включително и ВЕЦ-овете. Недостигът е свързан и с авария в ТЕЦ "Гълъбово".

Износът на електроенергия ще бъде възобновен, когато се възстановят необходимите резерви за гарантиране на сигурност и непрекъснатост на електроснабдяването в страната.

Ситуацията се нормализира, но все още остава сила обявеното бедствено положение в областите Хасково и Кърджали и във Велинград.

Мярката се повтаря в рамките на по-малко от месец. В края на януари страната ни отново спря износа на ток за около седмица поради стачката в Мини „Марица-изток”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1019 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.02.10 | 23:19

1
ТЕЖКА зимна обстановка?! Не, това е НОРМАЛНА зимна обстановка. Тежка е за крадците от ГЕРБ, които се чудят как да замажат откраднатите пари за почистване, чудят се как да оправдаят "комисионните" от САЩ за спиране на АЕЦ Белене!
bg

2012.02.13 | 19:20

2
у4ният Тесла е измислил ток, без аец и без вез и без тапотии,,,ние тука се надяваме на централи, ток има ,вси4ко около нас е енергия,в 1см3 въздух има енергия колкот да захрани цял град!! А Тесла е измислил нон стоп енергиен поток, от йоносферата и др места,,,за къв ток говориме ние, плащаме за нещо което е безплатно за всяко живо същество на планетата,Криза за ток никога не може да има!!!

Добави коментар

Водещи новини