Пратеник на САЩ ни разубеждава за шистовия газ

  • 09 февруари 2012 18:31

  • 6118
  • 40
Пратеник на САЩ ни разубеждава за шистовия газ
©

Четири дни след посещението на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 в България, у нас пристигна посланик Ричард Морнингстар. Задачата на специалния пратеник на Държавния департамент по евроазийските енергийни въпроси е да убеди българските институции как могат да се комбинират нови енергийни проекти и опазване на околната среда, отбелязва БТВ.

Морнингстар кацна в София в ранния следобед. Известният експерт по енергийни въпроси и бивш посланик на САЩ в Европейския съюз беше натоварен публично със задачата да обясни на българските институции как може да се добива шистов газ, без да се вреди на природата.

От летището Морнинграстар директно отиде в президенството, където проведе почти едночасова среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Не стана ясно какво са си говорили двамата.

Основният акцент в разговорите с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното беше необходимостта за България да има пълна прозрачност и диверсификация в енергийния сектор. Това каза пред журналисти сред срещата Ричард Морнингстар. „Диверсификацията включва ядрената енергетика, както и диверсификация на енергийните източници, а също и развитие на възобновяемите енергийни източници и други алтернативни източници на енергия”, заяви Морнингстар.

Той оцени срещата с Плевнелиев като изключително ползотворна. „Дискутирахме широкия спектър енергийни въпроси”, каза Морнингстар. „Визитата на Хилъри Клинтън беше доказателство за това какво значение имат двустранните отношения между България и САЩ”, каза още той.

Морнингстар заяви, че утре ще продължи срещите си в България. Той ще има среща с външния министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. Очаква се пратеникът на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 да бъде приет и от премиера.

Последвайте канала на

6118 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
БатЦан

2012.02.13 | 15:41

40
99% от писачите сте или агенти на Руското посолство и тяхната пета колона БКП/БСП или сте за преглед при психиатър. Ако наистина сте толкова много изперкалите, България няма да се оправи близките 20-30 години! Пожелавам ви да ви пратят на бригада в Белене и там да запълвате гьола - нормален работен ден, хубаво заплащане и без да ви бият.
Shadow

2012.02.13 | 15:41

39
Ти надрусал ли си се?Или си някой турчин?Не знам какви агенти бълнуваш,но тук всички защитават БЪЛГАРИЯ.Най- малкото никой не иска някакъв гнусен гринго да печели за сметка на здравето на българския народ.

2012.02.11 | 14:35

38
Ако ГЕРБ кандисат за шистовия газ значи НЕ защитават националния интерес ,а ще приберат тлъсти комисионни...
ььь

2012.02.11 | 14:35

37
Герб е продукт на "Отворено общество" , разбирай Сорос и ЦРУ. Народът беше тотално манипулиран, както и руския когато преизбраха пияницата Ецин за втори мандат, и аха чрез ЮКОС на Ходорковски да сложат ръка на нефтените находища на Русия, ама им мина котка (Путин) път. Бесни са и по всякакъв начин искат да отмъстят за това. "Оранжеви революции","арабски пролети", Сирия, Иран и наша милост да откъснат от Русия. Не че ще получим нещо повече от равностойноста на един кораб изгнила царевица, но важното е да се "диферцифицираме" съвсем, за да станем съвсем бананова република. А трайчо във всяка нормална държава щеше да бъде арестуван и обвинен в държавна измяна.

2012.02.11 | 14:35

36
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G
АЗ

2012.02.11 | 14:35

35
САМО ЗА СРАВНЕНИЕ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАНИШЕВ БЪЛГАРСКИЯ ПРЕМИЕР ОБИКАЛЯШЕ КАТО НЯКОЯ ПРОСТИТУТКА И ДАЖЕ ГО УНИЖАВАХА КАТО ГО КАРАХА ДА ЧАКА ПО КОРИДОРИ ЗА ДА БЪДЕ ПРИЕТ..А СЕГА НА БОЙКО БОРИСОВ МУ ИДВАТ НА КРАКА...ЕТО КОЙ ПАЗИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И КОЙ СЕ ДЪРЖЕШЕ КАТО ПОМИЯР ПРЕД СВЕТА

2012.02.11 | 14:34

33
В САЩ арестуваха един от най-яростните критици на шистовия газ link:http://www.segabg.com/article.php?id=587541 И американците проумяха за какво става въпрос, само българските хейтърчета - не. Федералните власти разрешиха за първи път от 1986 г. строителство на нови ядрени реактори. Нали си знаем "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря".

2012.02.10 | 21:44

20
Мухльо, за 3 години Борисов има към 3 визити извън България, а в България са дошли още по-малко чужди премиери/министри. България в момента е под тотална международна изолация. И не защото си "отстояваме интересите", а защото никой не иска да търпи тъпите селяндурски прояви на нашите мили управници. Да не мислите, че в другите страни не забелязват изцепките на Борисов - как Цецо ходи с багера и копа трупове, как живеем по-добре от германците, как през три месеца излизаме от кризата, как българите (хората, които го избраха на власт!!!!) са лош мат'риял.... Наистина ли, форумен пръдльо, си мислиш, че чуждите посолства са като българските - да си чешат мъдете, вместо да анализират ситуацията в страната?
Az

2012.02.11 | 14:35

34
МНого ясно че е пратен пт шеяа евреи които газ пикаят че ги резнахме за шистовия газ ! Американците са най двуличните лицемери !
Защо като...

2012.02.11 | 14:31

32
След като е толкова 'чиста' технология - защо не дават на хората да коментират щетите, които са им причинени с клаузи в договорите които подписват - защо се налага да се видоизменя законодателството в държавите където искат да сондират или открито да се 'потъпква' същото - защо се твърди че ще се дават работни места, като в същото време ще се отнемат такива от земеделието, туризма, леката промишленост, търговията - защо да им вярваме че ще са толкова големи залежите- след като стана ясно че манипулативно и спекулативно тези цифри са 'надувани' тенденциозно - защо навсякъде се използва една и съща реторика - за руската енергийна независимост като единствената едва ли не алтернатива е била ШГ - Защо се принизява Френското несъгласие с ШГ със силното им ядрено лоби- а не с високо информираната им гражданска позиция, която французите и до ден днешен си съхраняват - Защо шефовете на тези компании не искат да пият от водата на хората която те са им замърсили - Защо не се казва че и до момента няма открита пречиствателна инсталация която да успее да пречисти тяхната 'технологича вода' , в състоянието изходно от което са я взели - Защо химикалите които се инжектират били Фирмена тайна - Защо след като те са толкова убедени че всичко е безвредно при толкова рисков добив- не заложат примерно едни 50 милиарда като залог гаранция за справяне със щетите и ако след 10 години всичко е наред- да им върнем залога - Защо , Защо , Защо..... не си смучете от пръстите, а се явете пред хората да им го кажете, за да ви скъсат 'шушоните'
bulgar681

2012.02.11 | 14:30

31
Нашите дано да са категорични. Защото ако разрешим шистовия газ това означава че децата ни ще умрат от рак твърде млади, а и не само хората ами и повечето животни. Самата пръст ще е канцерогенна и всичко каквото се отглежда на нея. Хиларито по добре да каже какво става с въпроса за визите? Ще отпадне ли забраната за българи???
bulgar681

2012.02.11 | 14:30

30
by the way : Във Франция е строго забранен шистовия газ без никакво право на коментар или обсъждане. Разбрали са КОЛКО МНОГО КАЦЕРОГЕННИ вещества ще отидат във земята.... това са МИНИМУМ НАД 90 КАНЦЕРОГЕНА от които става рак....
bulgar681

2012.02.11 | 14:30

29
само меките поляци са разрешили, но те имат огромна територия и са никакви... Великите сили в западна Европа като Франция, Германия, Испания и т.н. са направили пълна забрана за шистов газ. Нека и ние се придържаме към великите сили, каквато сме били и ние в миналото, и да сме на едно мнение с най добрите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини