Момчето от мостика в Бургас се e самоубило (снимки)

  • 09 февруари 2012 16:02

  • 11878
  • 6
Момчето от мостика в Бургас се e самоубило (снимки)
© Булфото

Младежът, който изчезна вчера от мостика край Бургас, вече не се издирва, съобщиха от областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Бургас. Разследващите работят по версията за самоубийство.

Той сам е скочил в морето от Мостика в Бургас, според свидетелските показания на двамата патрулиращи жандармеристи. Това каза говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева. „На база свидетелските показания на двамата служители от жандармерията в Бургас, които при спиране на автомобила пред самия мост, са забелязали два силуета на самия мост, единият от силуетите е тръгнал в посока водата, а другият – в посока брега.

Пред очите им този силует, който е в посока брега, просто скача в морето. След което единият от служителите информира за инцидента веднага на тел. 112 за спешна медицинска помощ и допълнителни спасителни екипи, а вторият служител продължава със звуковата и светлинна сигнализация, която е стартирала още, когато са забелязани двата силуета”, каза Рандева.

„След това 18-годишното момиче, на което е принадлежал вторият силует, разказва, че се е видяла с непознат млад мъж, с който са разменили няколко реплики. Той е попитал момичето какво прави там, а тя е отговорила, че е любител фотограф и ще снима бурното море. На въпрос той какво прави, мъжът, казал, че оглежда обстановката”, посочи още тя. Все още не е установена самоличността на мъжа, не е съобщено и за липсващ човек.

Полицията проверява и показанията на момичето, което също е било на мостика, за да снима морската стихия, че двамата не са се познавали. Неразбираемо как са се озовали по едно и също време там, ако не са познати.

От дирекция УКОРС в Община Бургас съобщиха, че двамата са прескочили лентата, която забранява достъпа до моста вчера, заради цунамито, връхлетяло Черноморието.

Момичето, пред чиито очи огромните вълни в Бургас отнесоха снощи млад мъж, е в шок. 18-годишната бургазлийка обяснила пред полицията, че докато снимала с фотоапарата си вълните от моста, срещнала по средата му непознат млад мъж на възраст между 20 – 25 години, висок около 170 см.

Двамата разменили няколко реплики. Момичето го попитало: „Какво правиш по това време на моста?”, а той й отговорил: „Оглеждам обстановката”. След като се разминали, мъжът продължил към сушата, а момичето - към морето.

Когато се обърнала, младежът вече не бил там. Видяла единствено сигналите на бургаските жандармеристи, които я призовавали да се върне на по-безопасно място.

От служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Бургас заявиха, че са прекратили издирването на младежа. Повече от час е продължи издирването заедно с колегите им от „Гранична полиция”, които разполагат с необходимата техника.

"Опитахме се да намерим тялото, но не успяхме и след час и половина прекратихме издирването. Не е възможно човек да остане жив повече от няколко минути", казао шефът на службата Васил Василев.

Издирвателните действия няма да бъдат подновявани.

Последвайте канала на

11878 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бургазлия

2012.02.10 | 14:31

6
Първата снимка НЕ Е от Бургас.
1

2012.02.09 | 23:41

4
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО 2012 - КУПИ ТЕНИСКА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР !!!
mincho

2012.02.09 | 23:42

5
pich az iskam teniska ot kade da si q kupq?
Принцът на Варна

2012.02.09 | 23:27

1
Показаната снимка тук е от вълнолома на варненската морска гара
kiro

2012.02.09 | 23:41

3
Принце, тове Е снимка от Бургас!
az

2012.02.09 | 23:41

2
Kolko neadikvatni komentari - naroda totalno e izkrzel

Добави коментар

Водещи новини