Читател за "Виваком": Нека спрем това беззаконие и монополизъм!

  • 07 февруари 2012 18:21

  • 5188
  • 10
Читател за "Виваком": Нека спрем това беззаконие и монополизъм!
©

В редакционната си поща получихме пореден сигнал за "Виваком" от нашия редовен читател Петър Генчев.

Novini.bg  публикува пълният текст на писмото на г-н Генчев.

"След сключен договор от моя страна за една година за пакет услуги - "Vivacom duo net + tv'' ми се наложи да си сменя настоящия адрес от един квартал на друг в София на 6-ия месец. Направих заявка за преместване на услугата във "Виваком" на 08.07.2011г. На следващия ден дойде техник, погледна блока и каза: ''Не можем да осъществим монтажа на тази страна - няма видимост за сигнала на чинията''. Аз заявих, че ще осигуря достъп до другата ''видима'' страна на следващия ден. Техникът ми отговори, че трябва нова заявка в такъв случай и аз  звъннах на тел.123 и направих заявка на 09.07 2011 година. До 26.07 никой не дойде да ми монтира услугата, за която си бях платил дотогава изрядно. Последваха позвънявания на оператори 5-6 пъти и отговорът бе един и същ - ''чакайте, те ще дойдат''. Тъй като не издържах вече на това информационно затъмнение на 27.07 2011 година посетих отново магазин на "Виваком" и отново пуснах писмена заявка за втори път. Техник дойде чак на 01.08. 2011 година. По време на монтажа на кабелната чиния помолих техникът да се обади на колегата, който отговаря за интернета, за да побърза, тъй като бързах за работа, при което той ми заявява: ''вашата поръчка е само за кабелна".

Останах напълно втрещен как може след като договорът е пред мен и на него пише, че услугата, която дотогава съм ползвал 6 месеца е пакетна "Vivacom duo net + tv'', а и на подадените заявки, които бях направил също пише, че услугите са пакетни. Веднага позвъних на оператора и той ми отговаря: "извинявайте господине, грешката сигурно е в магазина при подаване на заявката, във вашия документ пише, но при нас не е достигнала такава информация".......и т.н. Аз заявих, че трябва да дойдат и от другата фирма и да си монтират и другата услуга, при което те ми казаха, че нямало как да стане днес. Аз заявих, че няма да разпиша документа за преместването, докато не ми монтират и двете услуги - кабелна и интернет, както си ми е по договор. Кабелният техник се обърна и каза: ''ние няма да ти монтираме тогава нищо, след като няма да разпишеш'' и си тръгна.

Следващите дни последваха отново 10-ки разговори на тел.123, отново обещания и така повече от месец без никой да монтира услугите. Дойде вече септември. Фактурите си идваха всяка на стойност почти 50 лв., защото имах и СИМ карта към "Виваком", а кабелна и интернет нямах. При поредното ми ходене до магазина им казах, че искам да си платя само телефона, тъй като имам проблем с другата пакетна услуга. Служителката ми заяви, че не може защото били ''пакетно'' свързани услуги и  трябвало да заплатя цялата стойност на фактурите, при което отказах и следващите дни ми спряха и телефона. Поисках от служителите в магазина да ми извадят справка за фактурите, които от началото на договора до тогава бях си плащал коректно, за да подам жалба в Комисията за защита на потребителите и те ми заявиха, че системата не позволявала такава услуга. Казаха ми само: ''мога да ти го напиша на ръка какво и на коя дата сте си плащал досега, но не мога да ти го дам на лист черно на бяло". Представяте ли си? Магазин за телекомуникационни услуги в 21 век не могат да ми принтират платените от моя страна фактури. Поисках да си прекратя договора, който изтичаше декември месец, но не можело, тъй като съм имал да плащам. Сега е 02.2012г. и през седмица от някаква си агенция по взимания ми звънят, вече 3-ти месец, че дължа еди си колко лева и ако не заплатя скоро щели да станат хиляда и еди си колко .... излишен психологически тормоз ... а те даже нямат нищо общо с "Виваком".

Питам вашите читатели и вас самите? Как е възможно това в европейска, правова държава, в 21 век , а се случват такива работи. Явно е, че договорът не е спазен от страна на "Виваком", защото в него е записано, че до 20 работни дни трябва да осъществят преместването на услугата. Явно е, че служителите на "Виваком" са некомпетентни, прехвърлят си топката от една страна на друга, само и само да се отърват по-бързо от мен на линията, в магазина като чуят за проблеми изведнъж стават страшно некомпетентни... не било тяхна вината, не бил за тях такъв случай.... позвънете на оператор , т.е. спасявай се сам. Не съм някой скандален тип, не съм правил проблеми на служители в магазин или на телефонните оператори, но вече е нетърпимо. На 25 г. съм, грамотен мъж, знам си правата - подадох жалба в магазините им, подадох жалба и в Комисията за защита на потребителите, а от там ми отговориха да се обърна към Комисията по телекомуникациите, защото те отговаряли пряко за тях или да се стигне до съдебен спор. Сигурен съм, че има и много други с подобни или различни случаи на дискриминации като моя, но нека спрем това беззаконие и монополизъм", пише още нашият читател.

Ако и вие сте жертва на некоректно отношение  от Виваком, пишете на novini@novini.bg, а ние ще продължим да търсим мнението на търговския директор на компанията Александър Димитров (на снимката).




Последвайте канала на

Десислава Станева
5188 10

Коментари 10

Добави коментар
nadia

2015.03.20 | 17:08

10
По принцип с телефона до сега не съм имала проблеми. Интернета е друга работа, просто нямах проблеми, защото и интернета го нямаше и за това проблемите ми бяха със служителите във фирмата. Но това е вече стара история. Днес отивам с майка ми до офис в Кауфланд - Дружба, защото договора и и е изтекъл и е станал безсрочен и тя иска да премине на план вива фри (този план е с безрочен договор). Голямо беше изумлението ни като ни каза, че всъшност тя трябва да подпише нов договор за 1 година и чак като изтече тога може да премине на вива фри. Аз реших да се обадя на 123 и от там ми казаха, че няма такова нещо и че не е проблем да стане на този план. Но по-голямато ни изумление беше, когато той вместо да се извини и да каже "обърках се", той си започна да лъже и да маже и неговата колежка се присъедини към него и ни казаха, че всъщност в офис можеш да преминеш на свободния план, само ако преди това подпишеш 1-годишен договор, а на 123 може без него. Но най-накрая се оказа, че можело и през офиса да стане. Накрая го попитах, дали до сега някой при тях е минавал на този план, който между другото е от 2-3 месеца и той ми каза, че много хора. И го попитах дали всички са излъгали да подпишат нови договори и той каза, че никого не лъжат. Извинявам се за дългия коментар, но просто ми идва вече в повече.
Недоволен

2014.04.08 | 19:40

9
Е, как Виваком ще работи и обсужва добре своите клиенти? Някой задава ли си въпроса, след като компанията има около 2 милиарда евра задължения и няма как и от къде да печели повече. Там само се краде. Договор с Алкател, договор с Булгакам, договор с Телелинк, все договори за източване на финансов ресурс от компанията и съответно от държавата чрез неплащане на данъци. А и мениджмънта е доста хитър, все тарикати от класа. Този Александър открадна милиони от безсмислени ремонти на магазини, от безсмислено закупуване на кухата верига 2-ве, все разходи за източване на ресурс. Иначе дойде в БТК от някаква търговска верига в която продаваха телефони. Едно е да продаваш телефони, друго е да организираш сложни технологични взаимодействия в структура като БТК Ама карай, нали няма собственик и тия си правят каквото си искат.
mire

2012.02.17 | 02:40

8
И аз имах проблеми с тая фирма.Подписах договор за една година ,за доставка на мобилен интернет.Дадох 150.00 лв. за модем-така беше по договор.В последствие се оказа ,че там ,където живея няма сигнал на Виваком.А при подписването на договора ме убедиха ,че имат покритие на двеста процента.С кански мъки прекратих договора ,но парите за модема не искаха да ми връщат .Пуснах жалба до комисията за защита на потребителя и един прекрасен ден ,от Виваком ми се обадиха и най-учтиво ме поканиха да им отнеса модема за да ми върнат парите.
stoqnka

2012.02.12 | 15:26

7
nekorektni....
Койчо

2012.02.12 | 15:25

6
Аз пък само с тях съм нямал. Ползвал съм почти всички предлагани от тях услуги. В момента ползвам gsm + 3G. Няма по добри от тях на нашия пазар и с по компетентни служители. Говоря за 123 и НЕпартньорските центрове. Ако можете точно за да обясните проблема го решават. Минуса за мен като частен клиент е само един. Не искат да ми дават промо телефон при преподписване. Но като ги знам другите двама оператори ... (и техните услуги съм ползвал). Цялата тази дъндания която се вдига е за да накарат vivacom да си качат цените. аз за около 10лв имам и безплатни минути и интернет, който наистина работи и върши работа и не спира целия месец. ABV - 2-3 секунди на 3G след свършване на високоскоростния нет. Специално за 2 от Варна, на всякъде в града има и други доставчици. Ако сте извън града обаче ... във аспарухово ползвахме 5 човека 12mbita и другите 4ма бяха доволни, а сега пускат и оптика. Пробвах го ... наистина върви по оптика. Относно прекратяване на договор , отидете в център на виваком а НЕ на ПАРТНЬОР. "Партньорите" им лъжат, но не по малко лъжат и от ментел и глобал. Това не е платено съобщение !!!!!! И се дръжте с хората човешки, за да получите човешко отношение!!!!!
Ambulance

2012.02.12 | 15:24

5
Такива са всички монополи без разлика!Дано всички пострадали да се оплачат и да подкрепят този човек,дано да успее да ги осъди!!!!!
Росица Минчева

2012.02.11 | 16:23

4
Договорът с мобилен оператор може да се прекрати по желание на абоната с едномесечно предизвестие, независимо от срока, за който е уредена предварително услугата.Да ама Не.Поредната разпространена красива реклама на правителстото.Ето продължението-Абонат може да прекрати договора си с мобилен оператор в 7-дневен срок от сключването му без неустойки.Браво симулираме загриженост към народа.Много шум за нищо.Е аз си мисля за едно предсрочно преподписване на нов договор за по-дълъг период или на по-висока тарифа.Е после неможе ли да спазим 7 днения срок и да да го прекратим?Дали ще е валиден още старият договор?Знае ли някой?

2012.02.09 | 15:03

3
КАК СЕ ДЕЙСТВА: Вземате телефона на личният ви мениджър и почвате да звъните. Вземате телефона на неговият началник - и продължавате да звъните. На телефонен тероризъм не издържат - най-много 24 часа. За по-бързо решаване на проблема включвате всички познати и приятели да звънят. Проблема се решава мигновено. Всъщност проблема идва от компютърната им система и тоталното безхаберие и непукизъм на служителите им-НЕ ИМ ПУКА АКО ЩЕ И ДА ПУКНЕТЕ! Имам горчив опит-но метода действа

2012.02.09 | 15:03

2
Съди ги! Не съм сигурен, но имаше процедура по която пишеш жалба или нещо такова до съда за да се спре изпълнението на вземането на тези пари които дължиш. Съда просто прекратява мераците им да ти вземат парите по съдебен ред, когато са го направили по този незаконен начин. Но има давност за това и трябва да се подаде в срок. От там нататъка вече ще се разбере истината.
От Варна

2012.02.09 | 15:03

1
И аз имах подобен проблем с тези измекяри но няма да пиша, че ми се вдига кръвното като си спомня, ако имах обахват на друг доставчик в квартала си НИКОГА не бих им ползвал услугите на тези кожудери - ДОРИ СЕГА ИМАМ ПРОБЛЕМ С НЕТА, ОТВАРЯ МИ СТРАНИЦИ КАТО АБВ ЗА 30-40 СЕКУНДИ, ПЪЛНА ПАРОДИЯ

Добави коментар

Водещи новини