Цветанов: Двама са в неизвестност след наводнението в с. Бисер

  • 07 февруари 2012 07:09

  • 2463
  • 2
Цветанов: Двама са в неизвестност след наводнението в с. Бисер
© Булфото

В Свиленград нещата са доста тежки. Скъса се дигата и р. Марица излезе от коритото си, което не се е случвало от 1966 г. насам.

Това заяви вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който е председател на Националния щаб за борба с наводненията, в директно включване на БНТ от с. Бисер.

Той добави, че са осигурени спасителни екипи, като 75 човека са евакуирани. Осигурена е техника, включително  5 БТР-а.

Министърът посочи, че ще започнат действия по възстановяване на разрушената дига. Цветанов каза, че в момента в Свиленград като цяло е спокойно и започва поетапното възстановяване на електричеството.

Той потвърди, че 8 човека са загинали при вчерашните наводнения. "Има и две лица, които се издирват. Младеж издирва родителите си, които още не са намерени. Издирването продължава", съобщи Цветанов. Той каза още, че се работи по снабдяването с вода и храна на засегнатите райони.

Цветанов посочи, че бедствие, подобно на това в с. Бисер, е било предотвратено преди няколко дни в Златоград с активното съдействие на общинските служби. По думите му, много е важно да има координация между отделните институции, за да не се допускат такива трагедии или да се реагира възможно най-бързо, когато се случват.

Вътрешният министър каза още, че за случая в с. Бисер е образувано досъдебно производство, ще бъдат разпитани отговорните лица от местната власт и ще се прецени кой да бъде наказан по случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2463 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ники

2012.02.07 | 22:54

1
смешко това не е да караш полицаите да се крият по храстите и да се чудят как да вземат на хората парите или пък да правите от вашите смешни полицеиски акции сега ще възстановявате дигата а неможешели преди да се скъса да се бяхте се погрижили престъпници некадърни
В отговор на Коментар #1

2012.02.07 | 22:54

2
abe pliuncho ti slushahsh li se kvo drankash

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини