Отложиха делото "Белнейски" за април

  • 06 февруари 2012 10:26

  • 889
  • 0
Отложиха делото "Белнейски" за април
© Булфото

Тримата адвокати на подсъдимия за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев се оказаха възпрепятствани и се наложи Върховният касационен съд да отложи делото за април.

Служебният защитник на Лазар Колев, както и единият от упълномощените му - Марин Марковски, са с болнични, а третият - Димитър Марковски, е ангажиран по делото "Килърите" в Шумен.

Според майката на двете сестри Фани Белнейска, Върховният съд трябва да потвърди доживотната присъда на Колев, която беше постановена от две инстанции подред. Отлагането на процеса за април, Фани Белнейска определи като продължаване на агонията.

На 23 ноември миналата година Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на пазарджишките съдии, с която на подсъдимия Лазар Колев е наложено наказание "доживотен затвор без замяна".

Колев беше осъден за това, че на 28 януари 2006 година е убил сестрите Росица Белнейска и Христина Белнейска. Колев е осъден да заплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди общо в размер на 400 000 лева.

Последвайте канала на

889 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини