Скобата настига паяка

  • 04 февруари 2012 06:46

  • 6650
  • 4
Скобата настига паяка
©

Глобата за скоба в "Синята зона" в столицата може да стане 29,90 лева, колкото е таксата за репатрирането на колата с паяк, съобщи „Монитор”.

Високата санкция ще бъде налагана на шофьорите, чиито автомобили останат заскобени за повече от 2 часа в „квадратчето” за платено паркиране. Това е една от мерките за затягане на контрола в "Синята зона", които се обсъждат в Столичната община. Окончателните промени в концепцията за паркиране ще влязат за гласуване по комисиите на градския парламент в понеделник.

Шофьорите ще продължават да се бъркат с 9,90 лв. за скоба, ако платят санкция по-рано от изтичането на втория час след закопчаването. Според сегашната наредба след 120-ата минута от слагането на блокиращото средство идва паякът. Репатрирането на автомобила струва 29,90 лева.

„Идеята е паяците да бъдат спрени през деня, тъй като създават задръствания по центъра. С диференцирането на санкцията целим на стимулираме шофьорите да си вземат заскобените коли възможно най-рано, за да не се блокират паркоместа в "Синята зона". Предстои да обсъдим различни размери на санкциите”, обясни пред „Монитор” кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Глобата от 29,90 лв. за скоба след втория час не е висока, тъй като и в момента нарушителите плащат толкова за паяк, коментираха общински съветници. Според тях шофьорите дори ще бъдат улеснени, тъй като няма да им се налага да си търсят колите по наказателните гаражи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6650 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.21 | 11:07

4
Няма лошо да се плаща за Синя зона, Зелена зона, Лилава зона, Пембяна зона и каквато щете там зона! Бруталното в цялата работа е, че не се знае къде отиват всичките тези пари дето се събират ЕЖЕЧАСНО! Живея в центъра на София, улицата на която живея е дълга от едното до другото кръстовище около 40 метра. Колите паркират от двете страни, едната лента е на платното за движение, а другата на тротоара на отсрещната страна. Паркоместата са 20 на брой, изразено в цифри това прави 180 лева на ден от синя зона или 46 800 лева годишно, като смятам само работните дни. Това са пари, които се събират без да е вложен нито един лев инвестиция в тези паркоместа. Да приемеме, че заплатата на кияка със зелената жилетка е 540 лева, което не го вярвам за три дена от месеца той си изкарва заплатата от талоните за паркиране и то говоря за улица с дължина само 40 метра, а я сметнете колко километра синя зона има в София:))))). Къде отиват останалите пари, всяка година "Паркинги и гаражи" са на загуба:)))))) Е как става тази работа?!?!?! Толкова ли са неграмотни тези дето управляват фирмата или по-скоро са много крадливи.
Az

2012.02.25 | 22:24

1
Whit a FLECKS in the trunk
Ганьо

2013.10.14 | 08:42

3
Кои туй бе ''FLECKS'' галиба, ''FLEX'' ший а? Или "аngle grinder'' на инглийзки. Анджък.
nnn

2013.10.13 | 23:59

2
az lichno smiatam che tova ogranichenie do 2 chasa c siniq zona e smehsno i absurdno - ako nqkoi mu se nalaga, iska i moje da si pozvoli da si plati da stoi na edno miasto v siniq zona po dalgo vreme, kakva e logikata da mu se sazdavat problemi ??? osobeno sled kato si plashta dadena suma na chas za udovolstvieto ???

Добави коментар

Водещи новини