Спипаха непълнолетен, ограбил жена в столицата

  • 03 февруари 2012 19:19

  • 647
  • 0
Спипаха непълнолетен, ограбил жена в столицата
©

Служители на Трето районно управление разкриха грабеж, извършен от непълнолетен.

Част от вещите - обект на престъплението, са иззети. Пострадалата съобщила в полицията, че докато се прибирала от работа, в градинката пред блок в квартала била нападната от младеж, който издърпал дамската й чанта с 220 лева, лични документи, четири мобилни телефона и връзка ключове. След нападението момчето избягало към бул. „Тодор Александров".

В хода на разследването полицаите установили, че автор на престъплението е непълнолетен от ж.к. „Красна поляна", който пласирал ограбените телефони на свои познати момчета. Новите собственици били извикани в полицията, където признали, че са купили мобилните телефони от 16-годишния грабител. Апаратите са иззети.

Непълнолетното момче било доведено в полицията, където е разпознато от жертвата на грабежа. Снето му е обяснение от инспектор от Детска педагогическа стая. Материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура. На 16-годишния е повдигнато обвинение по чл. 198 от НК с наложена мярка за неотклонение „надзор от инспектор от Детска педагогическа стая".

Последвайте канала на

Весела Найденова
647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини