Чеченски терорист: Не убивайте цивилни руснаци

  • 03 февруари 2012 11:15

  • 2126
  • 0
Чеченски терорист: Не убивайте цивилни руснаци
©

Чеченският екстремист Доку Умаров, наричан още Доку Абу Усман, нареди да се избягват атаките срещу цивилни цели в Русия.

Посланието на терориста е публикувано на сайта Кавказ център. Във видеоклип се посочва, че много руснаци се надигат срещу политиката на премиера Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Населението на Русия вече има избор – или да подкрепи властта и да избере ръководители, които ще продължат предишната политика в Кавказ, или „да се противопостави решително на политиката на убийства и терор над мирното население на Кавказ”. Във втория случай цивилното население на Русия ще се предпази от атаките на муджахидините (ислямски бойци).

Мораториумът на Умаров не се отнася до военни и политически структури. Той нарежда на муджахидините да нанасят удари на територията на Русия срещу обекти на силовите структури, армията, специалните служби и по политическото ръководство на страната.

Доку Умаров е заподозрян в организирането на редица гръмки терористични нападения, в частност взривяването на влака „Невски експрес”, взривовете на летище Домодедово и в московското метро.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2126 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини