Студът смрази "Пикаещото момче" в Брюксел

  • 02 февруари 2012 15:29

  • 2833
  • 2
Студът смрази "Пикаещото момче" в Брюксел
©

Една от най-големите туристически атракции в Брюксел, Пикаещото момче, е трябвало да спре... да "пишка" заради минусовите температури, съобщиха от туристическата служба в сряда.

Статуята-символ на града, датираща от 1600 г., изобразява малко голо момченце, което "пишка" в басейна на фонтана пред него.

Вчера обаче властите са се принудили да спрат водната струя, за да не се повреди вътрешният механизъм на статуята.

Снощи се очакваше температурите в Брюксел да паднат до минус 10 градуса, което е доста по-ниско от средните февруарски температури, съобщи Reuters.

"Всичко зависи от времето – ако се оправи, Момчето ще заработи отново", заяви представител на туристическата служба за ужас на всички туристи, които ще пропуснат да видят култовата статуя в целия ѝ блясък. 

Момчето има повече от 800 специално изработени тоалета, с които бива обличано по строг график през годината, за да привлича туристите. Понякога Пикаещото момче може да "пикае" и бира, която се раздава на минаващите туристи.

От 1987 г. Момчето си има и женски еквивалент – статуята на Пикаещото момиченце.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Gaga

2014.04.06 | 19:18

2
Така и не разбрах какво му харесват туристите на този малък пикльо :) Ама на! Хората с подобна "атракция", един пикльо, висок не повече от 2 педи, си привличат туристи, а в БГ всичките ни природни и исторически забележителности не стигат, за да развием сериозен туризъм.... Който НЕГО може, НЕ ГО може и това си е...

2012.02.03 | 16:09

1
Е, сега с бирата вече е възможно да ти пикае в устата

Добави коментар

Водещи новини