България крала руски газ

  • 02 февруари 2012 09:22

  • 2700
  • 8
България крала руски газ
©

България бе обвинена в кражба на руски газ, пише московският в. "Ведомости".

Страната ни заедно с Украйна, Чехия, Полша, Сърбия, Литва и Румъния бе заподозряна от двама служители на западноевропейски газови компании. Експертите предполагат, че източноевропейските държави спират доставките на синьо гориво от Русия, като го пренасочват към вътрешния пазар. Изданието припомня, че студовете в тези държави са отвели живота на около 90 души.

Украйна съобщи, че е повишила потреблението на газ, но за сметка на запасите от хранилищата в страната. В Полша вносът на газ е според заявките, съобщава местната "Газ-систем”. От министерство на икономиката на Румъния съобщиха, че страната няма проблеми с газта, но без да уточняват дали заделя по-големи количества от подадените заявки.

По-рано между "Газпром” и някои европейски държави възникнаха недоразумения във взаимните разчети. Руската компания твърди, че не е намалявала обема на доставките на газ, докато според официалните данни на италианската газова компания „Снам”, Италия получава по-малко газ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2700 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.06.10 | 20:51

8
Вмомента руснаците се възползват от студа, раздухват си някаква криза за да вдигнат цената на газта пък лие се каралме кой крив кой прав.

2014.06.10 | 10:39

6
Има си хас - събрали се българи, сърби поляци, румънци и латвиици да крадат. Изметта на Европа е това.
.....

2014.06.10 | 10:39

7
Измет си Ти, щом така мислиш! Заради такива като тебе, дето не уважават собствения си народ, сме на това положение!
borislav tsvetkov

2014.06.10 | 10:38

5
Ей добре че сме ние ,та на западноевропейците да им излязат чисти сметките .А на тия от сайта дето ни наричат измета на Европа ,да им кажа следното ,онези на запад не са чак толкова честни ,пример с канцлера Шрьодер ,великия мениджър на фолксваген-груп ,в момента е шеф на газова компания - смесено руско-германско дружество.Така че ,имайте винаги едно на ум за тия "честни" хорица.Ами ако на тях не им излизат сметките и ги прехвърлят на нас?Защото това дружество бе създадено с благословията и помоща на тогаваншния руски президент - Путин.

2014.06.10 | 10:37

1
Имаме си нещо на ум за европейските чиновници. Но като гледам обикновенните хора там със тези лоши чиновници и гледам положението тук със нашите винаги без доказателства набедени управници почва в умъ ми да се върти и нещо друго.
Мирела

2014.06.10 | 10:38

4
До кога журналистите ще продължават с тези "сензационни", но неверни, заблуждаващи, подвеждащи заглавия като това - "България крала руски газ"? А в текста на съобщението излиза, че някакви неназовани служители на някакви неуточнени европейски газови компании са заподозрели страната ни заедно с Украйна, Чехия, Полша, Сърбия, Литва и Румъния, предполагайки, че източноевропейските държави спират доставките на синьо гориво от Русия, като го пренасочват към вътрешния пазар. Като прочетем целия текст, разбираме че става дума само за обвинения по предположения. При това на толкова държави наведнъж. А защо в заглавието стои категоричното " България крала руски газ"? Защо трябва да хвърляме кал по собственото си лице? Ще спра с въпросите до тук, но след тях можем да продължим с още няколко "защо". Нека всеки от вас да си помисли сам.
Bg Man

2014.06.10 | 10:37

3
Да не би някой митничар да си пълни бутилката на колата и това да се отразява на количествата ;-)
ag

2014.06.10 | 10:37

2
България може и да е "крала" газ, но това се установява не от 2-ма "западноевропейски експерти", а чрез измервания. До този момент няма оплаквания от Гърция, Турция и Македония, до които достига руски газ през България. Няма и оплакване от руския доставчик.

Добави коментар

Водещи новини