Мит Ромни взе и Флорида

  • 01 февруари 2012 09:26

  • 627
  • 0
Мит Ромни взе и Флорида
© gettyimages

Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на е победител във вътрешнопартийните избори на Републиканската партия за президент във Флорида, предаде Би Би Си.

Бившият губернатор на Масачузетс получи 46% от гласовете на съпартийците си. Неговият основен конкурент Нют Гингрич бе подкрепен от 32 на сто от действителните гласове. Въпреки загубата си бившият председател на Палатата на представителите не смята да се оттегля от надпреварата. Ромни спечели най-вече заради голямата подкрепа на испаноезичното население. Гингрич, от своя страна, получи гласовете на консервативните протестанти. Другите двама кандидати - Рик СанторумРик Санторум Ричард Джон Санторум е американски политик и кандидат на Републиканската партия за и Рон Пол получиха съответно 13 и 7 на сто от над 1400-те участници във вота.
Кампанията преди вота бе белязана от остри нападки между двамата опоненти, които се борят да заемат мястото на сегашния президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, припомня медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини