Мирослав Найденов: Ще ощастливяваме кокошки

  • 01 февруари 2012 08:16

  • 1287
  • 7
Мирослав Найденов: Ще ощастливяваме кокошки
©

Могат да се стрят съоръжения, без да се променя статута на мястото, т.е. гората си остава гора. България има под 100 километра съоръжения. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на за обвиненията за лобистки закони.

От 2000 година ние имаме 34% повече гори, по данни на Евростат, заяви министърът. Ако е имало натиск, то е по отношение на Столична община. Имаше определен хаос, но нищо не се е случило. При положение, че имаме 34% повече гори, и да отсечем 1%, това нищо не е. Решението се дава от министерство на екологията. А там където има гори, може и до 3% да се стигне. Където няма гори обаче, и 2% са много.

Санкциите ще се глоби до 100 лева и най-крайните е отнемане на лиценза и забрана да се продава. Това каза министър Найденов по отношение на фалшивите лекарства и хранителни добавки. "Хората купуват илюзии и така губят не само пари", каза той и добави, че сам е дал идеята за хайките, които се правят от Агенцията пои храните за хранителните добавки.

За щастливите кокошки и яйцата им, министърът обясни какви са параметрите нне само за яйцата от щастливи кокошки, но и за условията, при които живеят самите кокошки, за да бъдат наречени щастливи, като например да им бъдат пилени ноктите редовно - на всяка кокошка поотделно. Министърът обясни, че повечено ни кокошки не живеят при такива условия и не могат да бъдат наречени щастливи, "но за щастие такива кокошки има и в други европейски държави като Франция, Холандия и други". Кокошките, които не се броят щастливи според европейската директива, ние имаме няколко месеца да ощастливим.

Няма никаква разлика между яйца на щастливи и на нещастни кокошки, но такова е законодателството и ние бихме понесли сериозни санкции, ако го нарушим, каза министърът на земеделието.

Той заяви, че всички яйца в търговската мрежа от началото на годината са от щастливи кокошки. Тези, които са от нещастни кокошки, отиват или в козметиката, или се унищожават в екарисажа. "Хванахме една голяма търговска верига и тя беше санкционирата, а яйцата - унищожени", каза Найденов. Той отбеляза, че проблем на ЕС в момента е, че се изхвърля огромно количество храна, ежедневно, докато по света хора умират от глад.

Последвайте канала на

1287 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2012.02.01 | 12:44

7
Тия съвсем откачиха!!! На единия идея фикс са му магистралките и рязането на лентички!?!Другият, тръгнал да ни обяснява какъв заговор се заформял срещу шистовия газ и как ще цъфнем и ще вържем ако вземем да го копаме!?!Третият, идея няма какво се случва в подопечното му министерство и какви ги вършат подопечните му ченгета?!?Тоя пък се затревожил за педикюра и щастието на кокошките!?! Абе хора, в страна в която цените хвърчат нагоре , а стандартът на хората се свлича стремглаво надолу това ли са най важните проблеми за решаване?!?
agabaga

2012.02.01 | 12:44

6
Какво означава щастлива кокошка и може ли тя да осъзнае това?
4

2012.02.01 | 12:44

5
Щастлива кокошка? Няма такова животно!
Храбри

2012.02.01 | 12:43

4
Не съм гледал интервюто, но няма ли веднаж да застане някой специалист и да обясни на всички всезнаещи журналисти(а може би и на министъра), че такова понятие като "щастливи" кокошки не съществува. В България и по света се проивеждат яйца от кокошки-носачки отглеждани в клетки, или свободно(условно) отглеждани- за последните следва да има 1 кв. метър пространство извън помещението -навън- за всяка. Такова разточителство никой производител не може да си позволи. Яйцата от тях са кални и риска от зарази е многократно по-голям.
xxx

2012.02.01 | 12:43

3
Тъпото е , че яйцата от щастливи кокошки ги ядат нещастни хора на които няма кой да им изпили ноктите
777

2012.02.01 | 12:43

2
aaa po sveta da ami v balgaria ima mnogo hora koito gladuvat
Димитър

2012.02.01 | 12:42

1
е да, ама като ни глобят заради някаква си глупост, какво правим???? плюем държавата ли??? човека си казва ясно за всичко-и за горите, и за хранителните добавки и за така наречените "щастливи кокошки".....не вярвам да е негова идея но трябва да се съобразява!

Добави коментар

Водещи новини