Мразовито ще бъде и днес

  • 01 февруари 2012 06:10

  • 1031
  • 0
Мразовито ще бъде и днес
©

Днес времето у нас ще се задържи мразовито.

След много студената сутрин и дневните температури ще останат доста под нулата - преобладаващите максимални в Северна България ще бъдат между минус 14° и минус 9°, в Южна – между минус 9° и минус 4°, в София около минус 7°. Ще духа слаб до умерен източен, в Източна България – умерен до силен, северен вятър, който допълнително ще усилва чувството за студ.

Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но покрай река Дунав и на места в Горнотракийската низина преди обяд ще бъде мъгливо. От запад, облачността отначало висока и средна ще се увеличава, като след пладне ще започне да се вплътнява и снижава. През предстоящата нощ ще се заоблачи навсякъде, а вятърът от изток ще се усилва; в Западна България завали слаб сняг.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над планините ще преобладава слънчево време, като от запад, над масивите в Западна България ще се заоблачава. Ще духа умерен югоизточен, по билата югозападен вятър, който постепенно ще се усилва. Максимална температура на 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°. През предстоящата нощ в Рило-Родопска област и в Западна Стара планина ще завали сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево; само над крайните южни райони ще е облачно и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури между минус 8° и минус 3°. Температурата на морската вода е от 1° по северното, до 3° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1031 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини