Бойко Борисов: Фискалният пакт ще пребори данъчните измами

  • 31 януари 2012 08:05

  • 1085
  • 2
Бойко Борисов: Фискалният пакт ще пребори данъчните измами
©

Двадесет и пет държави от Европейския съюз, включително и България, късно снощи одобриха текста на фискалния пакт, който въвежда задължение за балансирани бюджети, и обявиха, че смятат да го подпишат през март, предаде БНР.

Документът съдържа и призив за постигане на напредък в дискусията за координация на данъчните политики. Българският премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обаче беше категоричен, че този текст не задължава страната ни да увеличава данъци, и че той не би подкрепил подобно решение. „Обмяна на опит и борба с данъчните измами, тъй като на територията на ЕС при различното данъчно облагане се извършват данъчни престъпления, които ние искаме съвместно да можем да преборим и да се консолидираме в борбата с тях”, коментира Борисов след приемането на пакта. „Ние сме го заявили ясно и имаме веднага ход – на първи март не подписваме, тъй като българският парламент няма да даде разрешение.

Този номер, който холандците направиха, ще бъде в сила във всеки случай, когато един премиер не иска да подпише нещо. Ние не казваме, че бихме могли да правим номера. Това беше лош прецедент – при 100% изпълнени критерии поради някаква друга причина ние не сме все още в Шенген”, каза още Борисов. Встрани очаквано остана Великобритания. Изненадата е Чехия, която засега няма да се присъедини към документа заради сложната национална процедура по одобряване на подобни решения.

България и другите страни, които засега не са приели еврото, не получиха желания официален статут на наблюдатели в бъдещите отделни срещи на върха на Еврозоната. Беше им обещано обаче да участват, когато на тези срещи се обсъждат важни финансови и икономически решения, които ще ги засягат в бъдеще. Това се оказа достатъчно за Полша, която заплашваше да не подпише пакта без статут на наблюдател. Решението е приемливо и за България, като премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчерта и че тези отделни срещи ще се провеждат след редовните Европейски съвети във формат 27.

Европейските лидери отделиха особено внимание на необходимите мерки за стимулиране на икономическия растеж и заетостта. Приет беше общ документ, който предвижда подкрепа за малките и средни предприятия, зелената икономика, енергийната сигурност и цифровите технологии. Ще се подпомага трансграничната мобилност на работници, а пари от еврофондовете ще се пренасочват за справяне с безработицата сред младите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1085 2

Коментари 2

Добави коментар
Професор Корнелиус

2012.01.31 | 17:08

2
ЛЪЖЛИВ НАХАЛНИК!!!
............

2012.01.31 | 14:22

1
На 11.02.2012 г. от 11:00 часа от пилоните на НДК ще тръгне протестно шествие срещу ратифицирането на АСТА. Нека всички интернет потребители, дори и тези който не ползват торент сайтовете да присъстват! Търговското споразумение задължава интернет доставчиците ни да следят всеки входящ и изходящ пакет с информация минаващ през нашият компютър. Те ще трябва да подават информация по часове, в кой точно сайтове влизаме, ще трябва да проверяват пощите ни и съобщеният изпратени примерно по Skype, а ако откажат да го направят, се считат от закона за съучастници и също носят наказателна отговорност, достигаща в повечето случай до затвор. За притежанието на МР3-ки, без доказателство, че са закупени ще се лежи в затвор; за притежанието на филми на компютъра, без доказателство, че са закупени ще се лежи в затвор; за споменаване на търговска мярка в коментар, в блог или изобщо в интернет пространството без изричното съгласие на правоносителят, също са предвидени наказания; за качването във фейсбук на снимка на анимационен герой или герой от филм също се налагат санкции; използването на аватари с лика или логото на популярен герой или марка също ще е наказуемо. На границата мобилните ни телефони ще бъдат проверявани от митническите служби за наличието на продукти с неустановени авторски права (музика, филми, книги, софтуер). Някой зърнени култури и сортове ще бъдат забранени поради наличието на патенти. Ще се спре производството на лекарства от по-малки и алтернативни компании заради патент. Това е малка част от абсурдите пред които ще се изправим ако Европарламента ратифицира АСТА. Специалистите твърдят, че приемането на този договор, ще промени същността на интернет из основи. Тайно изготвеното споразумение е в интерес изяло на големите корпорации, чието лоби е много силно, а авторите няма да бъдат облагодетелствани от новите закони.

Добави коментар

Водещи новини