Сергей Игнатов: Политиката в образованието е мека

  • 30 януари 2012 14:14

  • 879
  • 0
Сергей Игнатов: Политиката в образованието е мека
©

Законопроектът за предучилищното и училищното образование е готов и сега се чете от юристи за последни редакции, каза пред журналисти министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

По думите му, проектът се чете от юристи от правосъдното министерство, които казвали, че "всичко е избродирано много добре". По повод на коментарите, че законопроектът се бави, министър Игнатов заяви, че подобен закон се прави между три и девет години, но МОМН има интерес до 15 септември част от промените да влязат в сила.

Министърът на образованието каза пред журналисти, че "тази нощ е подавал информация за Брюксел - какво е направено във висшето образование у нас". От Брюксел най-много се зарадваха на нашата рейтингова система на висшите училища и от факта, че тя е свързана с пазара на труда, коментира Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

Той заяви, че не са верни медийните публикации у нас, според които, Брюксел едва ли не ни е заповядал до шест месеца да имаме закон. "Не могат, политиката в образованието е мека", заяви министърът. Днес в Брюксел, в ЕК, на ниво експерти, ще се обсъжда "развитието на България и на другите страни в предучилищното, училищното и във висшето образование, и в науката", съобщи министър Игнатов.

Той заяви, че най-голямото достойнство на проектозакона за младежта е, че не е инструмент за изсмукване на пари в полза на различни организации, а ще урежда обществените отношения в сферата на младежката политика. Законопроектът беше представен днес на кръгла маса с участието на председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Последвайте канала на

БТА
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини