Филчев: Боря се да си върна паметта

  • 29 януари 2012 20:45

  • 4585
  • 10
Филчев: Боря се да си върна паметта
©

Аз си записвам всичко, вече се очертава, че съм бил бившият главен прокурор, каза Никола Филчев в предаването „На четири очи" по Нова телевизия.

Не е редно да ми задават въпроси, хора, които съм назначавал и да ме питат дали си спомням дали съм бил главен прокурор. Ако става дума, ако този факт трябва да се установи в процеса, трябва да се направи следната крачка има т.нар. общоизвестни факти, които не подлежат от доказване на делото. Този въпрос не могат да ми задават млади прокурори. Аз не се подигравам на прокуратурата. Сценарият на цирка не го определям аз.

Отговорът е според въпроса. Боря се да си възстановя паметта, заяви Филчев. Цирк прави този е реализирал делото за този спектакъл по този начин, заяви бившият главен прокурор. Няма да коментирам обвинителния акт, качеството на предварителното разследване, както и реда на разпитването на свидетелите. Първото нещо, което се прави, обикновено е да се разпитат пострадалите свидетели. Тук се започва с Филчев, Сугарев очевидно целта на тази подредба е да се прави цирк. Сугарев е изпратил писмото преди десет години. За този господин ще кажа с една народна мъдрост „Не стъпвайте в рядко лайно, ще ви опръска", каза Филчев.

„Вие недейте да продължавате разследването, гледайте си журналистическата работа", обърна се Филчев към Цветанка Ризова. Не трябва да превръщаме телевизията в прокурорска банка. „Нищо не знам, а каквото знам го забравям. Веднага", каза Филчев. „Ако искате да си правите гаргара с мен, по-добре да започнете да ми задавате въпроси, които интересуват обществото". „Разпит ли ми провеждате? Ако не ми задавате въпроси, които интересуват обществото, аз не мога да Ви бъда полезен". В последно време се издига интригата в норма на поведение. Моята роля е да давам показания. Ако се превърна в обвиняем, ще се защитавам, заяви прокурорът. Според него сега държавните пари са станали частни и богаташите започнаха да влияят върху важни държавни решения, включително и на решенията на съда.

Народът обедня, отслабна социалната защита, нарастна престъпността, заяви Филчев. Материалните условия на живот определят мисленето, на запад е същото, но там има по-големи гаранции за спазването на закона. Има обективна основа за състоянието на съдебната система, каза Никола Филчев. Той опроверга твърдението, че не са осъдени хора за незаконна приватизация, като посочи името на покойния Александър Божков. Има един проблем, който е юридически, който не е решен, във връзка с престъпленията по служба. Според него, колкото е по-силен контрола на държавата над престъпността, толкова повече се ограничават правата на гражданите. Учените неведнъж са казвали, че трябва да се търси баланса между ограничаването на престъпността и ограничаването на човешките права.

Аз съм противник на това да се нарушава конституцията, без да се признава принципа на невиновност. Тук се конфискува имуществото ви, без да се има предвид това, срещу което съм категорично против. Винаги е имало конфликт между съдебната и изпълнителната власт. Полицията е най-добрият помощник на правосъдието, но когато тя взима решения за правосъдието, то тогава става страшно за хората, категоричен бе бившият главен прокурор. Главният секретар Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г уважаваше много закона и законността. За него думата на прокурора беше закон.

Последвайте канала на

4585 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.11.20 | 12:49

5
Поръчкова Ризова се провали с гръм и трясък. Това бе шоу, а Филчев и показа колко е неподготвена и неинформирана. А вица накрая за Паси, утрепа рибата и Ризова-времето на предаването рязко свърши . . . А Филчев дори похвали и Борисов, а с това закопа и Цветанов: "Главният секретар Бойко Борисов уважаваше много закона и законността. За него думата на прокурора беше закон."

2015.06.23 | 14:33

10
Имаш температура. Паляк.
-

2015.06.23 | 14:33

9
Ало,медиите колкото и да се стараете не можете да го изкарате куку.Аман от СЛУГИНАЖ.Ако се погледнете от страни за миг ще се гръмнете.
КАТОРЖНИК

2015.06.23 | 14:33

8
ФИЛЧЕВ Е МНОГО МНОГО ВЪТРЕ ВЪВ НЕЩАТА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ЗНАЕ И МУ Е МН ЯСНА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НО ВИНАГИ НАД НЕГО Е КОЙТО И ДА Е Е ПРЕМИЕР СЛУЖБИТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И Т.Н А ИНАЧЕ ЦВЕТАНКА ВЗЕ ДА СИ ЧОПЛИ НОСА ЗАЩОТО БЪКЕЛ НЕ РАЗБИРАШЕ КВО И ГОВОРИ
xaxa

2015.06.23 | 14:33

7
доста смислени думи -колкото и да се опитват да го изкарат куку- това са думи на разумен човек и неслучайно и бил главен прокурор Ц.Ц удря на камък
ТЪТАРЧЕВ

2015.06.23 | 14:33

6
Филчев е голям човек - професор по наказателно право, дълги години върховен съдия, зам.-министър на правосъдието, главен прокурор. Той защитаваше гражданите както от посегателствата на престъпния свят, така и от посегателствата на държавния апарат. Думата му струваше колкото подписа му. Той помогна на много хора в рамките на закона. На никого шапка не сваля. Браво Филчев, евалла, голям мъж си !
k

2012.01.31 | 06:01

4
Филчев е един от най големите боклуци по върховете на властта !
W W W . O RI G I N A L N I . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИ

2012.01.30 | 23:04

3
W W W . O RI G I N A L N I . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИСКИ №-1 В БЪЛГАРИЯ ! ЗАКУПИ ТЕНИСКАТА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР ОТ НАС !!!

2012.01.30 | 23:04

2
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си
Тито

2012.01.30 | 23:03

1
Този пак започна да чува звука от отключване и заключване на врата на килия и тръгна по медийте.Че се прави на луд е факт,че се подиграва на всички е факт,че им знае за керливите ризи също е факт,абе това не е държава а ЦИРК.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини