МВФ: Белгия е в икономическа рецесия

  • 28 януари 2012 17:49

  • 1164
  • 1
МВФ: Белгия е в икономическа рецесия
©

Белгия е в икономическа рецесия според последния доклад на Международния валутен фонд (МВФ), съобщи медийната група Ер Те Ел, само няколко часа, след като агенция "Фич" понижи кредитния рейтинг на страната от "АА+" на "АА".

Фондът намира за недостатъчни предвидените за тази година бюджетни съкращения и критикува автоматичната индексация на заплатите. Професорът по финанси Бруно Колмант коментира, че навлизането в рецесия ще се отрази на първо място със съкращаването на работни места, а също и с намаляването на потреблението и на производството. По неговите думи въведените досега бюджетни ограничения допълнително влошават тази прогноза.

Според МВФ през тази година БВП на Белгия ще остане в стагнация, преди очакваното слабо повишение догодина. По данни на медията, в доклад на Белгийската централна банка, който предстои да бъде оповестен идната сряда, растежът през тази година ще бъде 0,5 на сто, при два процента ръст общо за 2011 година.

Последвайте канала на

1164 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2012.01.29 | 20:50

1
Много скоро западна Европа ще разбере, че не става да приемат всякакви мюслита от всякакви клоаки по света и да правят държава... Половината Белгия е пълна с полу-човеци мюсюлмани...

Добави коментар

Водещи новини