Полицията проверява лекаря, издал медицинско на битото в Скравена момче

  • 26 януари 2012 11:00

  • 1425
  • 2
Полицията проверява лекаря, издал медицинско на битото в Скравена момче
©

Инспекторатът на МВР проверява медицинското удостоверение, издадено от съдебния лекар д-р Атанас Христов на Петер Иванов от Скравена, с което той се оплака от полицейско насилие, съобщава в."Труд".

Полицията обаче отрече да е упражнила насилие върху младежа. "Не искам да казвам думата съмнения, но ние сме длъжни да направим качествена проверка на медицинското свидетелство", обяви шефът на ОДМВР - София, Николай Николов. Проверката, назначена от него в РПУ - Ботевград, показала, че полицейско насилие няма. Въпреки това и Инспекторатът на МВР се заел да изяснява казуса.

Напоследък същият д-р Атанас Христов издал цели три медицински за полицейско насилие, включително и на бития Петър Начков от Мировяне. Семейството на Начков също се оплака от полицейско насилие. Шефът на ОДМВР - София, бе категоричен, че в полицията няма на въоръжение уред с електрошок, нито пък униформените притежавали такъв.

Случаят с бития ученик от Скравена беше огласен от бившия зам.-министър на вътрешните работи и депутат от БСП Михаил Миков. Той обясни, че ботевградски полицаи са изтръгвали с електрошокови палки самопризнания от дванайсетокласника Петер Иванов.

Според полицията на 3 януари 13 къщи в село Скравена са изрисувани с графити и свастики, за което са извикани група деца за справка, сред които и 18-годишният Петер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.02.14 | 09:43

2
а вие спомняте ли си някога от полицията да са си признали за насилие-СМЕХ!!!
!!!!

2012.02.14 | 09:42

1
Децата си играят с електрошокове,а те нямали на въоръжение....Те нямат на въоръжение и готини пищови,ама се кипрат с лъскави такива....

Добави коментар

Водещи новини