Меркел изрази съмнение за спасението на Гърция

  • 26 януари 2012 06:15

  • 812
  • 1
Меркел изрази съмнение за спасението на Гърция
© Guliver / Getty Images

В интервю за британския вестник „Гардиън” Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се изрази за пръв път съмненията си за шансовете на Европа за спасяване на Гърция от фалит.

Тя призна, че първата по рода си мултимилиардната програма за спасяване на Европа, в съчетание със строгите ограничения, не работи, след две години на криза, която доведе единната валута до ръба на разпада.

Германският канцлер също настоя срещу широкоразпространената съпротива в другите страни от еврозоната и във Великобритания, и срещу това Съдът на европейските общности (СЕО) да бъде оправомощен да контролира публичните разходи и бюджетни политики на 17-те страни в еврозоната.

Тя също призова за евентуалното създаване на европейски политически съюз с много повече национални правомощия, прехвърлени на централно правителство - усилен двукамерен Европейски парламент, и СЕО да поеме ролята на Европейски върховен съд.

Последвайте канала на

Весела Найденова
812 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.27 | 17:29

1
tova e frau Merkel putqt evropa trqbva da ima edno subranie,edna armiq ,edin sud vsichko da e edno za cqla evropa taka tq nqma da se razpadne kakto murzelivite kopeleta gurcite

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини