Здравна шефка проверява съпругът си

  • 25 януари 2012 21:27

  • 2875
  • 2
Здравна шефка проверява съпругът си
© Интернет
Шефката на Изпълнителна агенция “Медицински одит” Златица Петрова скандално е опънала чадър над мъжа си, разказаха нейни подчинени.

Оказва се, че съпругът й проф. Данаил Петров е един от членовете на борда на директорите на “Пирогов”. В същото време основното задължение на управляваната на д-р Петрова агенция е да контролира и проверява работата на лечебните заведения у нас, пише столчиен вестник.

Това според юристи е класически случай на конфликт на интереси, защото когато единият съпруг контролира другия, няма как да има обективност при проследяване на нарушенията.

Случайно или не, но откакто Златица Петрова от 2010 година е шеф на агенцията, в “Пирогов” е извършена само една проверка. Останалите болници са били обект на десетки одити. Очаквано при проверката на управляваната от съпруга й спешна болница не е открито нито едно нарушение.

“Постоянно получаваме десетки жалби от пациенти за всякакви нарушения, странно е как, когато колегите отиват на проверка, всичко се оказва наред”, възмущава се подчинен на д-р Петрова.

Потенциален конфликт на интереси изскача и около бившите съдружници на Златица Петрова от фирма “Медиконсулт”. Повечето от тях и до днес имат бизнес, свързан с болниците, които тя контролира. Семейната фирма на един от тях – Боян Доганов, развива мощен бизнес в медицински и стоматологични консумативи.

Сред съдружниците на скандалната докторка е и бившият шеф на столичната белодробна болница “Света София” Димитър Илиев, който е в ръководството на здравния фонд на бившия здравен министър Илко Семерджиев – “Здраве”.

Д-р Златица Петрова е пред уволнение като шеф на медицинската ДАНС. За това потвърди и здравният министър преди дни. Причина за това са нарушения при проверки на нейната агенция.

Последвайте канала на

2875 2

Коментари 2

Добави коментар
коректор (си нямате)

2013.03.27 | 21:43

2
проверява съпругА си, а съпругЪт проверява нея

2013.03.27 | 21:43

1
ебах ти уроспията,а сметнете какви хора ги назначават като тая свиня/да живее комУнизЪма/

Добави коментар

Водещи новини