Десетки села останаха без ток и вода заради снега

  • 22 януари 2012 20:35

  • 630
  • 1
Десетки села останаха без ток и вода заради снега
©

Добрич, както и десетки останали села останаха без ток и вода за повече от 24 часа.

От ВиК признаха, че изпитват затруднения при осигуряването на вода за областния център заради спиране на тока в помпените станции в нощта срещу неделя. В долината на Приморци не работят 6 кладенеца. Ток нямаше и в помпена станция Крушари, пише "Монитор".

Шест села в област Добрич са без ток, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Населените места са Писарово, община Генерал Тошево; Могилище, Вранино и Иречек - община Каварна; Росеново и Божурово - община Добричка. Електрозахранване в тях липсва от събота вечерта, но служители на електроразпределителната компания Е.ОН работят по отстраняване на авариите, причинили прекъсванията.

Граждани са подали сигнали за паднал кабел на електроразпределителното дружество до хуманитарната гимназия и за непочистено обръщало на тролейбусите.

6-7села в Габровско също са без ток заради аварии, причинени от снега. Екипи на Е.ОН работят по отстраняване на повредите, нанесени от падналия обилен сняг.

В Стара планина и на прохода Шипка преспите са високи около метър.

Последвайте канала на

Весела Найденова
630 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.23 | 01:25

1
Ако японците с тeхните 20 метра сняг и излъскани без снежинка улици, ни чуят как тука 3 сантиметра сняг ни вкарват в паника незнам?!

Добави коментар

Водещи новини