Банкер става словенски премиер?

  • 19 януари 2012 13:33

  • 680
  • 0
Банкер става словенски премиер?
©

Марко Волч, известен в Словения финансист и банкер, е най-спряганата фигура за премиер на страната, пише сръбският в. "Политика".

В момента под егидата на президента Данило Тюрк политическите партии водят преговори. По данни на изданието най-вероятният министър-председател е работилият в Световната банка Волч. В Любляна вече се правят паралели с технократските правителства на Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012 и Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна в Гърция и Италия. Опасенията за кабинет на националното съгласие се потвърдяване и от наскорошното понижаване на рейтинга на страната от Moody's.

До предположенията за премиер икономист се стигна, след като парламентът в Любляна не одобри бившия кмет на столица Зоран Янкович, който на изборите победи предишния премиер Янез Янша. Ако до края на месеца не бъде излъчено ново правителство, ще има нови парламентарни избори.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини