Йордан Войнов: В ресторантите по зимните курорти няма хигиена

  • 17 януари 2012 07:22

  • 740
  • 0
Йордан Войнов: В ресторантите по зимните курорти няма хигиена
©

Масово се нарушават правилата в зимните курорти, като най-често става въпрос за ниска хигиена, липсват здравни книжки на персонала или се използват продукти с изтекъл срок на годност. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ7 директорът на Агенцията по храните Йордан Войнов.

Ски учителите водят туристите в определени заведения и вземат съответните проценти. Това кара собствениците да купуват по-евтини стоки, посочи Войнов.

За да се наложи трайно един стандарт трябват 5-6 години, посочи Войнов. Ние сме готови да подкрепим браншовете които разработят критерии за стандартизация на определени храни. Имаше вече заявки за шоколада, както и за меда припомни шефът на Агенцията по храните. Глобите не са достатъчно големи включително и криминализиране на предлагане на храни с изтекъл срок на годност.

Заведенията за обществено хранене са сред приоритетите през 2012 година, както и кухни за деца, възрастни, както и верига магазини. Когато един продукт тръгне да му изтича срока на годност, те започват да ги готвят. Тези, които предлагат хранителни добавки, включително и онлайн магазините, трябва да се регистрират. В момента тече подобен процес и всички регистрирани обекти се качват в сайта на Агенцията по храните.

Последвайте канала на

Novini.bg
740 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини