Спипаха крадци на акумулатори

  • 16 януари 2012 11:02

  • 916
  • 0
Спипаха крадци на акумулатори
©

След проведени оперативно издирвателни мероприятия служители на сектор "Криминална полиция" при Районно управление "Полиция" - Шумен установиха три лица, които са извършили кражби на акумулатори, инструменти и джанти за гуми.

В началото на месец януари в Районно управление "Полиция" - Шумен са получени жалби, че от гараж на ул. "Георги Бенковски" е извършена кражба на 9 акумулатора втора употреба, внос от Великобритания, а от гараж на ул. "Ивайло" в град Шумен са отнети инструменти и други вещи. В хода на проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че съпричастни към деянието са 20-годишният С.И., 22-годишният му брат И.И. и 20-годишният В.Н. и тримата от град Шумен.

На 13.01.2012 г. в хода на проведени оперативни действия по извършена кражба от къща в село Суха река в гараж на ул. "Петлешев" в град Шумен, ползван от двамата братя са намерени токоизправител, устройство за пречистване на въздух и спортен сак, отнети от гаража на ул. "Ивайло" в град Шумен. При проведените допълнителни мероприятия е установено, че на мъж живеещ на ул. "Шуменска комуна" в град Шумен са продадени 10 акумулатора, 9 отнети от гараж на ул. "Георги Бенковски" и един от лек автомобил "Фолксваген", паркиран на ул. "Сан Стефано" в град Шумен. Акумулаторите са предадени с протокол за доброволно предаване.

Изяснено е, че джантите за автомобил са предали в пункт за изкупуване на метали в квартал "Дивдядово" на град Шумен, като са получили сумата от 60 лева. На 13.01.2012 С.И. и В.Н. са били задържани на основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Материалите по случаите ще бъдат предадени на Районна прокуратура Шумен с мнение за образуване на досъдебно производство.

Последвайте канала на

916 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини