Оцелели от инцидента с круизния кораб разказват за неорганизирана евакуация

  • 14 януари 2012 18:12

  • 5678
  • 0
Оцелели от инцидента с круизния кораб разказват за неорганизирана евакуация
© Интернет

Оцелели, спасили се от потъващия круизен кораб "Коста Конкордия", описват забавена, след което - паникьосана евакуация, пише „Ню Йорк Таймс”.

Три тела са открити в морето и според сведенията 69 души все още са в неизвестност, след като луксозният кораб заседна на западния италиански бряг и започна да потъва. Корабът се е ударил в риф близо до остров Гиглио по време на вечеря на пасажерите. Агенция АНСА, позовавайки се на администрацията на провинция Гросето, съобщи, че властите са преброили 4165 души от 4234, пътували на борда на кораба.

Пътници се оплакват, че екипажът не е дал инструкции как да протече евакуацията, а впоследствие е имало забавяне при спускането на спасителните лодки, докато корабът не се е наклонил прекалено силно. Упражнение за евакуация е било насрочено за събота следобед, въпреки че някои от пътниците вече са били на борда на кораба от няколко дни.

Хеликоптери спасиха около 50 души, останали блокирани на кораба. Някои от оцелелите са спасени от лодки в района, а официален представител каза, че някои хора са скочили от кораба в леденостудените води. Брегова охрана продължава да претърсва круизния кораб.

„Виждали ли сте какво се е случило на „Титаник”? Това беше същото”, разказва 31-годишна учителка от Лос Анжелис, пътуваща със сестра си и родителите им на круиза.

Всички от фамилията имат червени охлузвания на колената от пълзенето по залите и стълбищата, които са били почти вертикални, в опит да достигнат спасителните лодки.

Последвайте канала на

5678 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини