Елен Герджиков: Рогата може да ми ги хване само този, който ми ги слага

  • 13 януари 2012 20:42

  • 926
  • 0
Елен Герджиков: Рогата може да ми ги хване само този, който ми ги слага
©

На шегите с рядко срещаното си име новият шеф на Столичния общински съвет Елен Герджиков отговаря с чувство за хумор. Казва, че за 40 години е чул всичко, което е свързано с това име, животни, рога и т.н.

Запитан има ли си кошута, Герджиков казва, че има, но тя едва ли ще се зарадва да я наричат така и уточнява, че повечето хора като чуят името “Елен”, го питат “Къде ти е сърната”. “Те не знаят, че мъжката сърна е сръндак, а женският елен е кошута”, обяснява Герджиков в интервю за “24 часа”.

Казва за себе си още, че не е женен, но не бил и сам. Живеел с приятелката си от доста време.

На въпроса може ли някой да го хване за рогата, отговаря, че това може да направи само онзи, който му ги слага. “Ако обаче гледаме сериозно на въпроса като възможност да бъда контролиран или манипулиран политически, отговорът е – няма. Достатъчно съм работил да бъда себе си и да не завися от интереси и други хора. Всичко съм постигнал сам”.

Герджиков, който е човек с разностранни занимания и интереси и се оказва от една зодия с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, признава, че не се интересува от зодии. Но бил чувал, че Близнаците се хвърлят в много и различни дейности. Когато чува, че и Борисов е Близнаци, казва: “Така ли? Не, не знаех, наистина. Значи Близнаците се справят много добре”.

Макар да казва, че обича да чете философски книги и автори като Киркегор, Ницше, Бердяев, Унамуно, признава, че любимата му детска книга е “Мечо Пух”. “Това е всъщност философска книга, която се смята за детска. “Мечо Пух е книга, която човек трябва да чете поне веднъж на няколко години и да се сеща за тези неща”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
926 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини