Откриха убита изчезналата Мирослава от Перник (обновена+видео)

  • 12 януари 2012 12:22

  • 64005
  • 76
Откриха убита изчезналата Мирослава от Перник (обновена+видео)
©

Малко повече от два месеца след изчезването й тийнейджърката Мирослава от Перник бе открита мъртва, съобщиха от МВР.

 Трупът е намерен тази сутрин под мост, който се намира близо до град Батановци в област Перник.

Мирослава Николова е била убита часове, след като е била отвлечена, съобщи на пресконференция началникът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров, цитиран от БНР. Тялото на момичето е било заровено в планината и е открито с помощта на куче на планинските служби. Полицията претърсва 9 адреса в града, за да събере още доказателства по случая.

Целта на отвличането на Мирослава Николова е била убийство, обясни комисар Димитров. Тя е била вкарана в лек автомобил на излизане от залата, в която Мирослава е тренирала таекуондо. Момичето е било закарано в помещение, където е престояло известно време, а след това е било откарано в планината, където е убито и заровено.

Престъпленията са извършени от двама мъже, които са били приятели на Борислав - съпруг на Елеонора, която е сестра на Мирослава. Целта на отвличането е било да бъдат взети част от 500 хиляди лева, които Борислав в наследил от баща си в началото на 2011 г. Похитителите обаче са убили Мирослава, тъй като нямали средства, за да се грижат за нея, обясни комисар Димитров. Той уточни, че никой от двамата похитители не съжалявал за това, което е направил.

Единият от извършителите е бил арестуван снощи. Другият - 36-годишният Стойко Петров, е бил задържан тази сутрин.  Той се е самоубил с пистолет в апартамент на улица "Тунджа" 13 в Перник. Полицаите са вкарали мъжа в апартамента, който бил негова собственост, за да извършат втори оглед. Мъжът поискал да влезе в тоалетната, където бил скрит пистолет, с който той се е застрелял в главата и е починал на място.

Комисар Димитров каза още, че до този момент мъжът е съдействал изцяло на полицията и е разговарял на няколко пъти с психолози от Института по психология към МВР. По тази причина служителите на МВР не са проявили съмнение, че нещата могат да стигнат до такъв край.

Продължават оперативните и следствените действия по случая. Претърстват се 9 адреса в града. Тепърва ще бъде разпитван вторият задържан, чието име и години от полицията в Перник отказват да разкрият.

Мирослава изчезна на 7 ноември 2011 г. вечерта след тренировка. Около изчезването й в медиите се появиха всякакви спекулации, включително, че е напуснала страната. В  продължение на два месеца Главна дирекция "БОП"-МВР и  ОДМВР-Перник работи непрекъснато по случая, уточняват от ОДМВР.

Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза пред "Фокус", че се е работело по всички възможни версии, с всички потенциални извършители на това престъпление, включително и версиите отвличане и убийство.

„Задържаните са познати на жертвата. Продължават процесуално-следствените действия. Оттук нататък нещата са в ръцете на правораздаването", заяви Цветанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
64005 76

Свързани новини

Коментари 76

Добави коментар
случайно прочетох

2013.07.24 | 00:30

76
Жалко за хубавото дете.Съболезнования на близките.Господ да им даде сила и да дочакат възмездие.

2012.01.21 | 06:03

35
Подкрепям те , но заради такива палячовци като Цуци , които само търсят медиите да се хвалят с "Наглите" и разните там други знайни и незнайни "операции" , няма да се заловят ИСТИНСКИТЕ престъпници защото е много вероятно задържаните да са изкупителна жертва , и ако си спомняте Цуци изфъфли поредната глупост преди време като каза че всичко е инсценирано и дума не можело да става за отвличане ... сега питам аз и това ли е инсценировка бе боклук крадлив ?!
Смърт

2013.07.24 | 00:30

75
СМЪРТ ЗА ЕНИЧАРИТЕ ОТ МВР, КОИТО САМО СИ КЛАТЯТ КРАКАТА И ВЗИМАТ РУШВЕТИ. СМЪРТ ЗА БОКО И ЦЕКО НИКОЙ ДО СЕГА НЕ Е УНИЩОЖАВАЛ ТОЛКОВА БЪРЗО БЪЛГАРИЯ. ДО КЪДЕ СТИГНАХМЕ ИЗМЕТА В МВР ВМЕСТО ДА РАЗСЛЕДВАТ ТВЪРДЯТ, ЧЕ МОМИЧЕТО БИЛО НАПУСНАЛО СТРАНАТА ДОБРОВОЛНО. СЪВСЕМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СЕ НАЗНАЧАВАТ НЕКОМПЕТЕНТНИ ГНИДИ В СИСТЕМАТА И ПРОДАЖНИ ПРЕСТЪПНИЦИ В УНИФОРМИ. СТАДО СЪБУДИ СЕ НА БУНТ!!! МОЙТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ НА ТОВА НЕВИННО ДЕТЕ. МВР ЗА МОРАЛНИТЕ УБИЙЦИ СЪС СВОЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ!!!
пламен петков

2013.04.07 | 12:02

74
света да е паметта на това българско дете,но за да престанат тези безчинства,трябва да се въведе смъртно наказание за предумишленото убийство!друг е въпросът дали ще може да се доказва...и ако не е хуманно-да ги умъртвяват с цел,органите им да бъдат дарявани на болни хора.така,един вид ще даряват живот за отнетия такъв
няма значение

2012.02.27 | 13:34

53
Супер предложение момче- предложи го на бойко? Браво браво
Starozagorec

2013.04.07 | 12:01

73
Kak ne vi e sram be?Eh zavistliv narod sme bulgarite...Pone povchetete pametta na momicheta ne vi li e malko jal pone|?
тиква

2013.04.07 | 10:28

65
В тази история от самото начало има нещо гнило. Семейството на момичето толкова спокойно реагира, все едно нищо не се е случило. И сега това едва ли е вярно. Семйството изглежда е нагласило всичко. Нещо гнило има тука....
Анонимен

2013.04.07 | 12:01

72
Главата ти е гнила на тебе! Как може да обвиняваш семейството за отвличане на собствената си дъщеря бе, идиоте? Били реагирали спокойно - ами те сигурно са се опитали да запазят самообладание, затова! Никоя майка не иска детето й да е отвлечено!
Любена

2013.04.07 | 12:00

71
Независимо от съветите, обидите и споровете, които водите тук, независимо от проблемите в устройството на държавата ни и делата на политици, полиция и т.н. от света си е отишло едно прекрасно и красиво момиче, пред което е бил целият живот. Това е трагедия и вместо да се нападаме и да спорим кой крив-кой прав, нека за първи път да замълчим и да почетем паметта на тази девойка. Тя го заслужава. Но не заслужава на неин гръб да се доказваме, нараняваме и да превръщаме нейната смърт в парад на човешка нечовечност... Случвали са се и преди подобни неща, но всеки човек е индивидуален, всяка смърт е такава и заслужава също толкова индивидуална почит. Сбогом мило момиче! Дано си на по-добро място!

2012.01.21 | 06:05

43
СЕГА КЪДЕ СА ТИКВЕНИТЕ КРАТУНИ, ДЕТО ОБЯСНЯВАХА, ЧЕ БИЛА НАПУСНАЛА САМА СТРАНАТА, ЧЕ ДАЖЕ С ПРИЯТЕЛЯ СИ?
люба

2013.04.07 | 11:59

70
Какви са тези полицаи, които са допуснали достъп до оръжие? Задържаният можеше да застреля тях, а не себе си. Ще има ли дисциплинарно уволнени? Какво казва за това директорът на ОДМВР-Перник?
люба

2012.02.27 | 13:33

52
Какви са тези полицаи, които са допуснали достъп до оръжие? Задържаният можеше да застреля тях, вместо себе си. Ще има ли дисциплинарно уволнени за това? Какво казва по този въпрос директора на ОДМВР-Перник?
Сашо

2013.04.07 | 11:59

69
Този човек се е самоубил колкото аз съм калинка. Пък и на края се оказало, че видиш ли със служебно оръжие се бил гръмнал. Още в началото, когато полицията твърдеше, че момичето не било отвлечено, а избягало поради семейни проблеми, сестра й обясняваше, че при първият контакт с Мирослава, тя казала, че има замесени полицай. Според мен става въпрос за прикриване на "колеги".
трезвомислещ

2013.04.07 | 11:58

68
Бля,бля,бля:Всички ние сме "БАЛЪЦИ"/ГЛУПАЦИ/. При обиск на лице притежаващо законно оръжие /това се знае от разследващите от МВР/ лицето го "САМОУБИВАТ" ,за да прикрият замесените от мвр.
?!

2013.04.07 | 11:58

67
Ами хора,това ни е полицията.Оттам тръгва престпност и всичко.И правителството ни е същата измет ;@ Колко жалко,че това дете се е родило на тази земя.Колко жалко,че и тази земя - българската се управлява от престъпници ;(( Дано поне да има някой над нас,който да им раздаде справедливост,на всички,замесени в отвличането и убийството...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини