Заловиха мъж, подпалил библиотека

  • 12 януари 2012 11:44

  • 644
  • 1
Заловиха мъж, подпалил библиотека
©

За по-малко от денонощие служители на РУП - Септември заловиха извършител на умишлен палеж, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Около 19.30 ч. във вторник, в сградата на библиотеката в Белово възникнал пожар. В помещенията се помещавали и офисите на дирекциите "Бюро по труда" и "Социално подпомагане" към община Белово. Незабавно към мястото са изпратени дежурната смяна пожарникари от местната районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Не след дълго огънят бил потушен, но стихията изпепелила част от оборудването, обзавеждането и документацията в сградата. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група на РУП - Септември. Разследващите започнали работа по всички възможни версии, но не след дълго на преден план излязла тази за умишлен палеж. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е задържан авторът на престъплението – 35-годишен мъж от Белово. В дома му са открити вещи, откраднати от него по време на извършване на палежа. Криминално проявеният мъж е задържан в ареста на местното полицейско управления за срок от 24 часа. Районната прокуратура в областния град е удължила срока на задържането със 72 часа. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.12 | 14:39

1
Сигурно е едно.Търсил е книгата "Винету".

Добави коментар

Водещи новини