Нападателят от гарата в Брюксел крещял: "Аллах е велик" (снимки)

  • 21 юни 2017 07:43

  • 8236
  • 1
Нападателят от гарата в Брюксел крещял: "Аллах е велик" (снимки)
© Gettyimages

Нападателят, който предизвика взрив и беше ликвидиран на централната гара в Брюксел е бил 30 годишен мъж, съобщи кореспондентът на БТВ в белгийската столица.

Вчера в 20:45 ч. местно време мъжът предизвиква експлозия в едно от подземните нива на гарата, като най-вероятно е взривът е бил в един от багажите му. Двама охранители реагират много бързо и го ликвидират. Няма други пострадали или ранени.

Късно снощи говорител на федералната прокуратура потвърди, че става въпрос за терористичен акт.

По думите на очевидци в момента на експлозията мъжът е викал: „Аллах е велик“. Засега не е потвърдено и че се издирват още един или двама души във връзка с инцидента.

Очаква се тази сутрин да има заседание на съвета за сигурност, свикано от премиера Шарл Мишел. Напрежението дойде от паниката и хаотичното движение на тълпата. Днес районът на инцидента е отцепен.

Българското Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в белгийската столица, да избягват района на централната жп гара и да следват стриктно препоръките на местните власти, както и да следят информацията в медиите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.24 | 12:50

1
Не забравяйте,свинската кожа,Аллах така ги иска

Добави коментар

Водещи новини