Не могат да изключат ученика, пребил учител

  • 11 януари 2012 14:28

  • 3606
  • 8
Не могат да изключат ученика, пребил учител
©

На свое заседание Педагогическият съвет на великотърновското СОУ „Г. С. Раковски" ще излезе с решение дали да изключи ученика, участвал в побоя над 49-годишния преподавател по физическо възпитание Димитър Димитров.

За нападението над учителя, станало на 4 януари в двора на спортното училище, бяха обвинени двама дванайсетокласници - 18-годишният Венелин Петков от СОУ „Г. С. Раковски" и връстникът му Денис Костов - ученик в Езиковата гимназия „ Проф. Д-р Асен Златаров".

Директорът на спортното училище Снежана Михова обясни, че решението на Педагогическия съвет няма да бъде оповестено пред журналисти, а ще бъде внесено в регионалния инспекторат по образованието, който трябва да се произнесе по решението.

В Езикова гимназия до момента не е постъпило официално становище по случая с пребития учител, каза за Дарик директорката Смилена Тодорова. За да наложим наказание на ученика, трябва да имаме официална информация от полицията или прокуратурата, каквато до момента не ни е предоставена, заяви Тодорова. По думите й версията на младежа се различава от информациите, които текат в медиите, затова ще бъде изчакано становището на компетентните институции.

При необходимост на следващ Педагогически съвет ще излезем с решение, но най-тежкото наказание, което можем да наложим на ученик в 12-ти клас е преместване в самостоятелна форма на обучение, обясни Смилена Тодорова. Според нея до момента ученикът Денис Костов не е проявявал агресия в училище и не е имал предишни провинения.

Последвайте канала на

Novini.bg
3606 8

Коментари 8

Добави коментар

2012.01.20 | 12:07

2
Големи защитници на учителите сте бе...Там където уча учителите са толкова нахални и правят всичко възможно да ме прецакат.А аз нищо не съм им направил.Дори имам огромно търпение към тях! Не стига че протестират че са им били ниски заплатите, а те всъщност изобщо не са ниски за работата която вършат.Познавам много хора с висше дето работят като вол и накра явзимат по-малко от тях.Да не говорим за хората със средно образование които цял ден нямат мира - над 12 часа работа с 15 мин почивка и накрая взимат по-малко пари от учителите, които си стоят на топло, никаква физическа работа а и толкова и преподават.В моето училище те изобщо не преподават - влизат с 20 мин закъснение в час, сядат и стоят и говорят с учениците на общи приказки.И така е 80% от часовете.И тези така наречени учители бяха излезли на протеста преди 3 год и бяха едни от най-върлите! Е това не се ли нарича нахалство?Постоянно ревът че са им били ниски заплатите а не виждат че образованието в България е на много ниско ниво.Чакам минусите, но това е истината.

2012.01.21 | 07:45

8
Като не ти харесват учителите и училището, защо не се преместиш в друго училище или не започнеш да работиш? Защото не ти стиска, пубер смотан. То на приказки е много лесно.

2012.01.20 | 12:08

3
Нищо не разбераш и хич не си прав. Това е въпреки всичко все още една от много малкото продуктивни прослойки и професии в България. Навсякъде има мърша, но при тях въпреки всичко мършата е в пъти по- малко в сравнение със съд, прокуратура, полиция, политици, лекари и тнт. А и без тях закъде си ти и всички подрастващи? Ще станем като във африка, накъдето сме се запътили. А и ще ти кажa, че по принцип много от младите учители завършващи това не искат да работят като учители и работят друго, точно поради страха от "добри" деца (по-скоро маймуни), родителите им и джунглата която е в някой училища.Не съм учител нито съм завършил за такъв, страничен наблюдател съм.
Chitatel

2012.01.20 | 12:09

7
"Не могат да изключат ученика, пребил учител" Само за сведение на тези, които коментират тук: наказание "изключване" не съществува в българското училище. Ето съответната извадка от Правилника за приложение на Закона за народната просвета: Чл. 139. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2009 г.) (1) За неизпълнение на задълженията си, определени с този правилник и с правилника за дейността на училището, ученикът се наказва със: 1. забележка; 2. извършване на дейности в полза на училището в свободното от учебни часове време; 3. предупреждение за преместване в друго училище; 4. преместване в друго училище; 5. преместване от дневна форма в самостоятелна форма на обучение - за ученици, навършили 16-годишна възраст.

2012.01.20 | 12:08

4
Бой върху тея тъпи учители.
!!!

2012.01.20 | 12:08

6
Ти си пълен малоумник!!!

2012.01.20 | 12:08

5
Ами бии ги бе ама излез му сам да видиш какъв бой ще ти дръпне.Събрали се една дузина лапетии и големи биячи

2012.01.20 | 08:55

1
За подобни изцепки по мое време щяха да го тикнат в ТВУ , без да му се офлянкват много. А ако пребия работодателя си, мамка му мръсна , дали ще ми осигурят самостоятелна форма на труд.

Добави коментар

Водещи новини