Шефът на пожарната: Към момента няма бедстващи хора

  • 09 януари 2012 07:45

  • 1686
  • 0
Шефът на пожарната: Към момента няма бедстващи хора
©

Ситуацията в страната се нормализира. Снощи 90 населени бяха без електричество, тази сутрин са 30.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване".

Той добави, че към момента няма информация за бедстващи хора. "Има единични случаи, при които хора са блокирани в планински хижи, но тук не може да се говори за бедствено положение", уточни Николов.

Той отрече да са неподготвени за зимата, като съобщи, че предварително е бил направен общ щаб между различни държавни институции. Все пак Николов уточни, че проблемите идват, дори и един от тази верига не си свърши работата, но отказа да каже конкретно кой е виновен за хаоса на Витиня.

Николов заяви, че не се чувства като необичаното дете на министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той съобщи, че се обсъжда създаването на консултативен съвет по гражданска сигурност. По думите на комисар Николов, силата на "Гражданска сигурност" е в подготовката за бедствията, от което зависи успешното реагиране при такива ситуации.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини