Къмпинг в община Сунгурларе е бил изцяло отнесен от река Камчия

  • 08 януари 2012 12:45

  • 2701
  • 0
Къмпинг в община Сунгурларе е бил изцяло отнесен от река Камчия
©

Къмпинг на частна фирма с 10 бунгала край с. Манолич на брега на река Луда Камчия е бил изцяло отнесен, съобщи кметът на общината Георги Кенов, пише "Фокус".

Критичната ситуация е от нощта на петък срещу събота. Поради обилното топене на снеговете се вдигна нивото на р. Луда Камчия, обясни той. В с. Дъбовица е имало около 10 наводнени къщи. Там са били взети своевременни мерки, хората са били евакуирани и водата е била изпомпена. Има проблеми с мостовете между селата Есен и Велислав на р. Камчия и този на с. Дъбовица, допълни кметът на Сунгурларе.

„Там има леко раздвижване на колоните на моста, защото водата е била много високо и на някои места го е заляла”, обясни той. На определени места по пътищата има наноси и свлачища, но са взети мерки. Имало е спукана тръба на напоителни системи с много силна струя вода между Сунгурларе и Черница. Там има нанесени щети и е информирана Агенция „Пътна инфраструктура”.

В понеделник ще започнат ремонти и там. Към момента ситуацията е овладяна, увери Кенов. Няма наводнени къщи и селища без ток. В събота и петък наводнени къщи е имало и в община Руен, но в момента всички са отводнени, съобщи кметът на общината Исмаил Осман. Вчера дъждът е спрял и дори е навалял сняг. Снежната покривка там е 2-3 см, но засега няма проблеми в общината, посочи кметът на Руен. При сигнал от граждани за наводнени участъци от общината разполагат с три помпи, каза още Осман.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини