Сняг в западна България, дъжд в Източна

  • 07 януари 2012 06:39

  • 1855
  • 0
Сняг в западна България, дъжд в Източна
©


Днес валежите ще продължат, в Западна и Централна България предимно от сняг, в Източна от дъжд, по-късно през деня в североизточните райони от сняг.

По Старопланинските проходи ще има опасност от преспи и навявания. Ще духа умерен северозападен, в Източна България северен вятър, в североизточните райони и силен. Температурата ще бъде почти без дневен ход, дори през деня на много места ще се понижава. Към 14 часа, в повечето места, температурите ще бъдат между 1° и 6°, в София 0-1°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но остава по-ниско от средното за месеца.

В планините днес ще продължи да вали сняг. Видимостта ще е намалена. Ще духа силен до бурен север-северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. В неделя до обяд ще има временно разкъсване на облачността, но по-късно през деня отново в масивите от Западна България ще превали сняг, но слаб. Вятърът ще е умерен, от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около минус 2°, на 2000 около минус 7°.

По Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Максимални температури 5° - 7°, температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

НИМХ

Последвайте канала на

1855 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини