Грузинският наемник се изправя срещу циганските „Килъри“

  • 06 януари 2012 18:15

  • 8564
  • 1
Грузинският наемник се изправя срещу циганските „Килъри“
©

Грузинецът Константин Копрешвили се намира в съда, където продължава да се гледат мерките за неотклонение на задържаните по обвинение в организирането на три убийства цигански „Килъри“ Любомир Илиев – Любо Къдравия /40 г./ от Костинброд, Георги Горанов– Чамур /54 г./ и Васил Георгиев – Вачето /49 г./, двамата от гр. Левски.

Копрешвили е получил поръчка за убийството на Христо Върбанов по прякор Ицо Папата. Тогава е бил убеждаван, че ако изпълни добре убийството, ще му бъдат поръчани още мишени – Цветелин Кънчев и прокурорът Олег Янев. Грузинецът обаче е отишъл в полицията и е разказал за схемата. По информация на БНТ ще има още двама привлечени като обвиняеми по скандала. Освен това имало данни за още две мишени на циганските килъри. Основна причина Цветелин Кънчев да бъде в списъка на килърите е факта, че той може да контролира голяма част от свидетелите, които се явяват по делата, водени от прокурора Олег Янев.

Те са насочени срещу Любомир Илиев и Кирил Рашков за покровителство на канал за трафик на проститутки и просяци. Счита се, че чрез мрежата на просяците циганският клан разпространява и наркотици. В залата самия Любомир Илиев обяви, че това е постановка на Христо Върбанов. Това му е бизнеса – иска да ни рекетира, каза Илиев. Според неговия баща Йордан Илиев, Ицо Папата се е самопровъзгласил за председател на циганското мешере. В действително именно Йордан Илиев оглавявал ромския съд.

Последвайте канала на

Novini.bg
8564 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bg

2012.01.12 | 11:40

1
Да изгнийте всичките,бе мангасари мръсни ! Увоняхте цяла България на лайна и простотия ! ТЪПИ,СМРЪДЛИВИ,НЕГРАМОТНИ УРОДИ !!!!

Добави коментар

Водещи новини